Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Έκτακτο: Τουρκικές φρεγάτες σε απόσταση αναπνοής – Η Κύπρος απαντά με βλήματα MM-40 Exocet!


Αυτή την ώρα, οξύνεται για τα καλά η κρίση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο!
Το τουρκικό Επιτελείο ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι «Εφεξής σε περιοχές που η Τουρκία θεωρεί χωρικά της ύδατα, αλλά η ελληνοκυπριακή διοίκηση ανακοίνωσε ως αποκλειστική οικονομική της ζώνη, θα ξεκινήσουν μόνιμες περιπολίες σκάφη του τουρκικού στόλου, δηλαδή στη νότια περιοχή της Κύπρου»!

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΓΕΕΘΑ, αυτή την ώρα, οι φρεγάτες «Σαλίχ Ρεΐς»«Σοκολού Μεχμέτ Πασά» και «Οντζού» έφυγαν από το ναύσταθμο του Μαρμαρά για την Α. Μεσόγειο και οι Τούρκοι υπόσχονται «οπτική θέα από την Πάφο», καθώς θα απέχουν 6 μόλις μιλια από την ελληνοκυπριακή πλευρά!
Την ίδια στιγμή, φτάνει στην Αττάλεια,  το ερευνητικό σκάφος της νορβηγικής εταιρείας Veritas, το οποίο θα πάρει μέρος στις σεισμικές έρευνες, μετά από συμφωνία της με το τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ακσάμ»,  «η εταιρεία δεν έχει επιφυλάξεις για έρευνες νότια της Κύπρου»
Η Κύπρος απαντά και αναπτύσσει, αυτή την ώρα, στους προβλεπόμενους χώρους διασπορά τα βλήματα επακτίου αμύνης ΜΜ-40 ΙΙ Εxocet! Πρόκειται για βλήματα με εμβέλεια 45-60 ν.μ., δύσκολα εντοπίσιμα από την Αεροπορία, αφού εδράζονται σε κινητούς εκτοξευτές και αποτελούν πραγματικά θανάσιμη απειλή για τα σκάφη του τουρκικού Στόλου που πλησιάζουν απειλητικά…

1 σχόλιο:

  1. στη Νορβηγία δεν είχε γίνει το μακελειό;
    Νορβηγική δεν είναι η Veritas;
    μμμμ.......

    αφού δεν έχω τι άλλο να κάνω θα κάνω περίεργες σκέψεις.

    πολύ καληνύχτα σας (αλλά όχι πάρα πολύ)

    Αφροξυλάνθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)