Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Η δόση που άργησε να έρθει...


bankrupΤην ίδια σκληρή γραμμή ακολουθούν απέναντι στην Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Ενωση, γεγονός που έχει ανάψει φωτιές στο οικονομικό επιτελείο. 
Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ το Σαββατοκύριακο στην Ουάσιγκτον εμφανίστηκε επικριτική απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, δηλώνοντας «πως αν οι Έλληνες δεν θέλουν τη συμβουλή μας, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι' αυτούς».

Παράλληλα η Λαγκάρντ τόνισε με νόημα πως είναι στο χέρι της Ελλάδας να αποφύγει τη χρεοκοπία. Το ίδιο αυστηρό ύφος είχε και ο «σκληρός» της τρόικας, Πολ Τόμσεν, ο οποίος διαμήνυσε στον υπουργό Οικονομικών πως η τρόικα δεν θα επιστρέψει στην Αθήνα αν δεν πειστεί πως η κυβέρνηση θα τηρήσει αυτή τη φορά τις δεσμεύσεις της.
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος γυρίζοντας από την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ, που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον μίλησε στους στενούς του συνεργάτες για «ψυχρολουσία» και σκληρή κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης. Μάλιστα ζήτησε από όλους εγρήγορση και υπευθυνότητα, γιατί, όπως είπε, «τις επόμενες ημέρες κρίνεται το μέλλον της χώρας».
Και ενώ ο υπουργός Οικονομικών προσπάθησε τη Δευτέρα τι πρωί να ηρεμήσει τα πνεύματα, διαψεύδοντας εκ νέου τα σενάρια συντεταγμένης χρεοκοπίας, η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του επιτρόπου κ. Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, ότι οι τελικές αποφάσεις για την καταβολή της έκτης δόσης των δανείων δεν θα ληφθούν στο Eurogroup, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, στο Λουξεμβούργο, άναψε και πάλι φωτιές.
Και αυτό γιατί, όπως είπε ο κ. Αλταφάζ, θα πρέπει προηγουμένως να έχει ολοκληρωθεί μία τεχνική εργασία, όπως συνέβη και με τις προηγούμενες δόσεις, με τη σύνταξη από την πλευρά της τρόικας της σχετικής «έκθεσης συμμόρφωσης».Η έκθεση αυτή, τόνισε, θα αποτελέσει τη βάση επί της οποίας θα ληφθεί η απόφαση από τις χώρες μέλη της ευρωζώνης για την εκταμίευση της δόσης.

Από τα παραπάνω δημιουργείται η αίσθηση πως κάθε άλλο παρά είναι δεδομένη η εκταμίευση της 6ης δόσης, παρά την αισιοδοξία που απέπνεε η ελληνική πλευρά σε όλη τη διάρκεια του σαββατοκύριακου και παρά την προσπάθεια Βενιζέλου να πείσει την κα Λαγκάρντ ότι οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί έχουν ως βασική αιτία την πρωτοφανή ύφεση στην ελληνική οικονομία.
Παράλληλα κύκλοι του ΥΠΟΙΚ θεωρούν πως πλέον είναι πολύ πιθανό την επόμενη εβδομάδα αντί για την τρόικα να έρθει στην Αθήνα τεχνικό κλιμάκιο, προκειμένου να αξιολογήσει της ενέργειες στις οποίες θα έχει προχωρήσει η κυβέρνηση. Εάν υπάρξει αίσια έκβαση στις επαφές, το κλιμάκιο θα ενημερώσει τους επικεφαλής της τρόικας, ώστε να αυτοί να καταφθάσουν στην πρωτεύουσα για τις τελικές διεργασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τροϊκανοί θέλουν να έρθουν στην Αθήνα όταν δεν θα υπάρχει καμία εκκρεμότητα και δεν είναι διατεθειμένοι να μπουν σε έναν νέο κύκλο αντεγκλήσεων και προστριβών, όπως συνέβη στις αρχές Σεπτεμβρίου. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο θα έρθει πρώτα το τεχνικό κλιμάκιο, για να διευθετήσει όλες τις εκκρεμότητες.
ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Η δόση που άργησε να έρθει καλύτερα να μην έρθει.... Μπορεί προσωρινά να λύνει το άμεσο πρόβλημα της κυβέρνησης αλλά χώνει την χώρα μας σε μεγαλύτερο χρέος, προσφέροντας έτσι τον δρόμο του ξεπουλήματος σε χαμηλότερες τιμές της δημόσιας περιουσίας. 
Κάθε φορά που έρχεται μία δόση τα μέτρα που θα μας επιβάλουν κυβέρνηση αλλά και δανειστές θα είναι όλο και σκληρότερα. Γκρεμίσανε την ανάπτυξη και την αξιοπιστία των Ελληνικών εταιρειών, η ανεργία βρίσκεται στο μέγιστο και αυξάνεται γεωμετρικά, η φτώχεια που έχει δημιουργηθεί είναι αμετάκλητη.  
Η στάση πληρωμών του Ελληνικού λαού  είναι επιτακτική ανάγκη για να σταματήσει αυτή η κατρακύλα, γιατί αν δεν σταματήσει τώρα δεν θα σταματήσει ποτέ από μόνη της. Έλληνα θυμήσου ότι ήρθε ο καιρός να ενωθείς σαν μια γροθιά δυνατή με τους συμπολίτες σου, δεν πάει άλλο, το φωνάζουμε δυνατά, Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)