Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Χαρακτήρησε ως κατοχή την εισβολή του 1974

Είπε την επιχείρηση στην Κύπρο ¨κατοχή¨

Ο βουλευτής του κόμματος BDP Ερτογρούλ Κιουρκτσού χαρακτήρισε την Ειρηνευτική Επιχείρηση Κύπρου ως ¨κατοχή¨. Η απάντηση στα λόγια του Κιουρκτσού ήρθε από τπν πρόεδορ της κοινοβουλευτικής ομάδας του CHP Ακίφ Χαμζατζεμπί.

Στην γενική συνέλευση της τουρκικής βουλής οι βουλευτές του BDP εξέφρασαν τις απόψεις τους γύρω από τους προυπολογισμούς των υπουργείων Οικονομικών, Ε.Ε., Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, του Εθνικού Ινστιτούτου Ερευνών Βορίου, του Τουρκικού Συμβουλίου Ατομικής Ενέργειας, και της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας Ορυκτών και Μετταλίων.

Ο Ντεμίρ Τσελίκ βουλευτής της πόλης Μους του BDP, ανέφερε πως με βάση τα δεδομένα της TÜİK υπάρχουν περίπου 12,5 περίπου εκατομμύρια άνεργοι και ότι αν αυτό αναχθεί σε δείκτη ανθρώπινης ζωής σημαίνει ότι υπάρχουν 25 εκατομμύρια φτωχοί άνθρωποι.

………………….

Ο βουλευτής Μερσίνας του BDP Ερτογρούλ Κιουρκτσού χαρακτήρισε την ¨Ειρηνευτική Επιχείρηση Κύπρου¨ ως ¨κατοχή¨ και είεπ πως ¨ Τώρα δεν ξέρουμε πως θα αποσύρουμε από εκεί τον στρατό μας. Ο κυπριακός λαός δεν τους θέλει, αφήστε τα αυτά¨.

Ο CHPλής Χαμζατζεμπί παίρνοντας τον λόγο είπε πως ¨Δεν πρόκειται για κατοχή. Η τότε κυβέρνηση της Τουρκικής Δημοκρατίας πήγε εκεί για να προστατεύσει τα δικαιώματα των Τούρκων που ζούνε στην ΤΔΒΚ, και για να αποτρέψει την καταπίεση, τις αδικίες, τους θανάτους και τις δολοφονίες¨. Τα λόγια του Χαμζατζεμπί τα χειροκρότησαν και οι βουλευτές του ΑΚΠ.

………………….

Εφ. Χουριέτ 12-12-2011


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)