Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

TO ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΜΠΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ TO ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΜΠΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρείες παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα.  Ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και αποτελεί μέλος του Ομίλου Heineken N.V. Tο 1965 ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο εργοστάσιο στην Αθήνα, το οποίο παρήγαγε μπίρα Amstel. Το δεύτερο εργοστάσιο άνοιξε το 1974 στη Θεσσαλονίκη, επεκτείνοντας την παραγωγή, ενώ το 1976 η Amstel έγινε μια από τις πιο δημοφιλείς μπίρες στην ελληνική αγορά, πράγμα που ισχύει μέχρι και σήμερα.


ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥΣ




Η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Ελλάδα είναι ΥΠΗΡΕΤΗΣ των συμφερόντων της ΟΛΛΑΝΔΙΚΗΣ -ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙ ΙΑΣ. 

Καταγγελίες επώνυμες υπάρχουν.


Δημοσιεύσεις στις εφημερίδες υπάρχουν.


Δεν υπάρχει όμως διάθεση από το κράτος να λυθεί το θέμα
Περιμένουμε μόνο την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχουν το 85% της Ελληνικής αγοράς μπύρας.


Την τελευταία 10ετια έχουν ΚΕΡΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 9 ΔΙΣ ΕΥΡΩ. 


Οι Ολλανδοί με τα λεφτά του μέσου Έλληνα που κερδίζουν ,εξαγοράζουν άλλα εργοστάσια μπύρας στην Ευρώπη.

Μόνο ψίχουλα από αυτά τα κέρδη επανα-επενδύονται στην Ελλάδα.


Η Ηeineken πουλιέται στα Ελληνικά Σούπερ Μάρκετς 60% υπερτιμημένη
από τα αντίστοιχα 
Oλλανδικά !!!!!. 
Και όλα αυτά με τις ΕΥΛΟΓΙΕΣ και την ΑΝΟΧΗ του Ελληνικού Κράτους.


Το ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ μπύρας είναι ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ. 


Εκβιάζει, πιέζει, υποβάλλει κανόνες, μπλοκάρει τον ανταγωνισμό.


Στα Σουπερ μάρκετς, πρατήρια, κάβες, χονδρεμπόρους, εστιατόρια, ταβέρνες, σουβλατζίδικα. καφενεία, μπαρ, ψιλικατζίδικα, φαστ φουντάδικα, πιτσαρίες κτλ

δεν βρίσκει άλλες μπύρες παρά μόνο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.


Κάνουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ ιδιωτικά συμβόλαια για την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων τους.


Γέμισαν την αγορά με ΔΩΡΕΑΝ ψυγεία , όπου υπάρχει χώρος ΜΟΝΟ για τα προϊόντα τους.


Μας εκμεταλλεύονται ,εξάγουν τα κέρδη τους οι φιλέλληνες Ολλανδοί, 



ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ .


ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.


ΠΕΣ 
OXI ΣΤΟ ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΤΣΙΦΛΙΚΙ.
ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΜΠΥΡΑΣ . 


ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ.


ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ!!!


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙ ΙΑ.







...ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ...





ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ "FIX", "ΜΥΘΟΣ"ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ "ΒΕΡΓΙΝΑ" ΚΑΙ "EDELSTEINER" ΤΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΧΕΙ ΔΕΧΤΕΙ 

(από μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τροποποιήσεις ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, πηγή προϊόντων Αθηναϊκής Ζυθοποιίας:  http://www.athenianbrewery.gr/index.php?module=content&action=products

10 σχόλια:

  1. Αν τα πιστεύουν αυτοί που τα διαδίδουν όλα αυτά για τις ξένες μπύρες, να ψάξουν για να μάθουν καλύτερα. Η ‘ΜΥΘΟΣ’ δεν είναι ελληνική πια. Την αγόρασαν οι πολυεθνικές . Μου έχει έρθει και εμένα καμιά δεκαριά φορές την τελευταία εβδομάδα το μειλ με όλες αυτές τις καταγγελίες για τις ξένες μπύρες. Τέτοια μανια με κάνει να αναρωτιέμαι ποιος έχει τόσο πολύ χρόνο να ασχολείται με αυτά. Πολύ επαγγελματική δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ κύριε Αχιλλέα Καφ., σας ευχαριστούμε για το σχόλιο σας, ο λόγος που δημοσιεύσαμε το συγκεκριμένο θέμα είναι ότι πρέπει να γίνει βίωμα στον Ελληνικό λαό να υποστηρίζει τα Ελληνικά προϊόντα. Για να υπάρχει μια σαφέστερη εικόνα για το θέμα με τις μπύρες, προσθέσαμε στοιχεία από την ιστοσελίδα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και θα επιθυμούσαμε να σχολιάσουμε ότι τα εργοστάσια τους βρίσκονται στην Ελλάδα και πιθανόν οι εργαζόμενοι να είναι Έλληνες.

    Προσοχή λοιπόν τι αγοράζουμε, προτιμούμε να ψωνίσουμε και να υποστηρίξουμε τα προϊόντα της χώρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα σας ειναι τουλάχιστον δεοντολογικό να ποσταρετε κάτι χωρις να το τσεκάρετε. Συμφωνώ 1000% μαζί σας για την στήριξη των ελληνικών προιόντων απο πάντα και οχι μονο τώρα όμως η ΑΘΗΝΑΊΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ με εργοστάσια στη Θεσσαλονίκη, Αθήνα ,Πάτρα ,απασχολώντας 2000 περίπου Έλληνες εργαζόμενους οργανωμένους σε σωματεία με μισθούς πάνω από τα προβλεπόμενα του την απορρόφηση χιλιάδων τόννων ελληνικού κριθαριού για την παραγωγή μπίρας μπορούμε να μιλάμε για την μη ελληνικότητα της αθηναϊκής ζυθοποιίας? Σας ευχαριστώ για το βήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ κύριε Αχιλλέα Καφ., σας ευχαριστούμε και πάλι για την παρέμβαση σας, θεωρούμε απαραίτητη την συμμετοχή των αναγνωστών μας με τους σχολιασμούς τους, ώστε να μην υπάρχει η μονόπλευρη άποψη των θεμάτων που ανα/δημοσιεύουμε.
    Στην συγκεκριμένη περίπτωση η απορρόφηση Ελληνικού προσωπικού και πρώτων υλών είναι πολύ θετικό στοιχείο και ας είναι εταιρεία ξένων συμφερόντων, όπως αναφέρεται στο άρθρο. Ας τα σκεφτεί ο καθένας μας και ας κάνει την επιλογή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα σας, εγω σας ευχαριστω παρα πολυ για το βημα και θυμιζω οτι η κουβέντα είναι πολυ χρήσιμη μαζι σας.
    όταν μια εταιρεία ακύρωσε την αναμετάδοση των προγραμματισμένων τηλεοπτικών διαφημιστικών μηνυμάτων των προϊόντων της προσφέροντας τα κονδύλια της αντίστοιχης διαφημιστικής δαπάνης στους πυροπαθείς των πληγεισών περιοχών το 2007. Έδωσε νερό, δώρισε πυροσβεστικά οχήματα, έδωσε 500.000 ευρώ στον τηλεμαραθωνιο και άλλα πολλά. Κάνει συνεχώς επενδύσεις στην Ελλάδα με εργοστάσια και όχι μακετo όπως έλεγαν κάποιοι ..λοιπόν είναι δυνατόν να μην είναι Ελληνική ?
    σας ευχαριστω και καλο σαββατοκυριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μια πρόταση σχετικά με το μειλ που στέλνεται δεξιά και αριστερά.
    Εγώ προτιμώ η μπύρα μου να “συνοδεύεται ” … βέβαια τώρα η οικονομική κατάσταση επιβάλει περιορισμούς στα μεζεδάκια οπότε προτιμώ ελληνικές μπύρες με καλές προσφορές όπως ΜΥΘΟΣ, ΑΜΣΤΕΛ, ΑΛΦΑ, HEINEKEN …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα σας, ενδιαφέρον διάλογος καιθα ήθελα να συμπληρώσω απο προσωπική εμπειρία. Ειμαι πρώην εργαζόμενη στην Αθην Ζυθοποιία, τώρα δουλεύω σαν γραματέας σε άλλο κλάδο. Είναι υπερβολή να λέμε ότι ειναι πιο ελληνική μια μπύρα που η εταιρεία παραγωγής της απασχολεί 50 άτομα προσωπικό, σε σύγκριση με μια άλλη που στα εργοστάσιά της, που βρίσκονται στην Ελλάδα, δουλεύουν γύρω στα 2.000 άτομα. Διαφωνείτε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καταρχήν δεν θέλω να πάρω κανενός το μέρος, μεταξύ ελληνικών ζυθοποιών εννόω, ελπίζοντας πως αν μέσα στη κρίση μπορεί να υπάρχει ένας τομέας που δίνει δουλεία μέσω των εταιριών Amstel-Calsberg-Βεργίνα-Heineken-Αλφα ας τις αφήσουμε να το κάνουν , στηρίζοντας τις , αφού στηρίζουμε τους ανθρώπους εκείνους όπου αύριο θα μπούν να ψωνίσουν ψωμί απο το μαγαζί μου , να αγοράσουν τον καφέ απο το μαγαζί σου , να πληρώσουν για συντάξεις και για ταμείο ανεργίας απο τις κρατήσεις τους όπως κάνουμε και όλοι άλλωστε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα συγχαρητήρια για το σαιτ σας αλλά δυστυχώς έχω κάποια παράπονα. Αντί να στηρίζουμε τα προϊόντα μας και να κάνουμε όλη την Ευρώπη να τρώει και να πίνει από τα δικά μας προϊόντα εσείς τα σαμποτάρετε κιόλας λες και γεννηθήκατε σήμερα στην Ελλαδάρα μας.
    Κάνοντας σαμποτάζ σε εταιρείες που αν μη τι άλλο στηρίζουν την ελληνική οικονομία με πολλούς τρόπους(θέσεις εργασίας, επενδύσεις, περιβάλλον) δεν κερδίζουμε κάτι διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος της ανεργίας που είναι το σημαντικότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Καλυτέρα θα ήταν να προτρέψουμε όλοι μαζί τις ελληνικές εταιρείες να λειτουργήσουν με παραδείγματα απτά και σημαντικά π.χ. η αθηναϊκή ζυθοποιία,η alusystem κ.α. που με επενδύσεις στην Ελλάδα, έλληνες υπάλληλους, προσοχή στο περιβάλλον και αρκετές άλλες στοχευόμενες κινήσεις τηρουμένων των συγκυριών (κρίση). Διαφωνείτε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ωραια ολα αυτα που γραψατε,αλλα δεν μπορω να καταλαβω το απλο:αφου εσεις που υποστηριζετε την αθηναικη ζυθοποιια ενδιαφερεστε για τις θεσεις των εργαζομενων σε αυτες,γιατι θα πρεπει τα υπερκερδη να πηγαινουν στην ολλανδια και να μην μενουν στην Ελλαδα με ταυτοχρονη μειωση της τιμης των προιοντων?Οι εργαζομενοι ειναι ελληνες,οι πρωτες υλες ειναι εγχωριες,τα εργοστασια ειναι στην ελλαδα,τι στο διαολο θελουν οι ολλανδοι εδω περα?Νταβατζηδες θελουμε παντου?Να παρουν ποδι τωρα και να περασουν σε ελληνικα χερια οι επιχειρησεις αυτες......(Για το σαμποταζ που εκαναν στην ζυθοποιια μακεδονιας θρακης δεν ειδα να κανετε κουβεντα ομως.....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)