Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Tηλεκπαίδευση: Η άλλη πλευρά του νομίσματος

 

του Ευάγγελου Ρήγου, Προέδρου του ΙΗΑ

Διαβάζοντας κανείς για το μένος των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών εναντίον της τηλεκπαίδευσης δεν μπορεί παρά να εκφράσει την έκπληξή του, αφού είναι πλέον γνωστό ότι σε προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες, στην Αμερική και σε άλλα μέρη του κόσμου, όλοι έχουν σήμερα την δυνατότητα να αποκτήσουν ακόμα και διδακτορικό, μέσω της τηλεκπαίδευσης.

Η Ελλάδα είναι απόλυτα λογικό αλλά και επιβεβλημένο να ακολουθήσει χωρίς καθυστέρηση την παγκόσμια τάση για τον επιπλέον λόγο της εθνικής υποχρέωσης να εξασφαλίσει εκπαίδευση σε απομακρυσμένα χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδος και σε μικρά ακριτικά νησιά που αφθονούν στις απέραντες ελληνικές θάλασσες.

Χωρίς αμφιβολία, η τηλεκπαίδευση αποτελεί ένα από τα όπλα κατά της αστυφιλίας αλλά και της διατήρησης του πληθυσμού των Μικρών  Ακριτικών νησιών και  των χωριών της επικράτειας στον τόπο που γεννήθηκαν.

Η μορφολογία της Ελλάδας είναι τέτοια που όχι μόνο είναι απόλυτα αναγκαία η εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης αλλά επιβάλλεται κιόλας για να αποφευχθεί η ερήμωση της υπαίθρου και των πολλών μικρών ελληνικών νησιών που αποτελούν πραγματικά διαμάντια με μεγάλη εθνική σημασία.

Θεωρούμε την πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας εξαιρετικά χρήσιμη και απόλυτα αναγκαία, ελπίζοντας να μην υποκύψει στις πιέσεις ορισμένων παραγόντων που τοποθετούν το ατομικό συμφέρον πάνω από τα συμφέροντα της Ελλάδος και του Ελληνισμού.

Κρίνουμε εθνικά αναγκαία και επιβεβλημένη την  τηλεκπαίδευση για τα χωριά και τα μικρά ακριτικά νησιά. Κρίνουμε εθνικά αναγκαία και επιβεβλημένη την δημιουργία γυμνασίων στην  Γαύδο, στην Θύμαινα, στην Ερείκουσα, στους Αρκιούς και σε όποιο άλλο  μικρό νησί ή απομακρυσμένο χωριό υπάρχει έστω και ένας μαθητής.

Είναι πραγματικά απίστευτη η απάθεια και η αδιαφορία ορισμένων οργανισμών  προς τα παιδιά  απομονωμένων περιοχών της Ελλάδας τα οποία έχουν μόνο δύο επιλογές:  Είτε να μείνουν αγράμματα είτε να υποχρεωθούν να μετακομίσουν οικογενειακώς σε άλλο μέρος της χώρας όπου υπάρχει γυμνάσιο, εγκαταλείποντας για πάντα  το νησί τους ή το χωριό τους. Μήπως είναι και αυτός ένας από τους πολύ σοβαρούς λόγους που ερήμωσαν τα μικρά ακριτικά νησιά και τα χωριά της Ελλάδας;

Εκ μέρους τής  επιτροπής Μικρών Ακριτικών Νησιών του International Hellenic Association (ΙΗΑ)*, καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να δημιουργήσει διαδικτυακό γυμνάσιο στην Γαύδο για τους δύο μαθητές που τελειώνουν το δημοτικό σχολείο  αυτόν τον χρόνο.

Σε αρνητική  περίπτωση, η Γαύδος θα μείνει με ένα νήπιο και υπεύθυνοι για  την ερήμωση του νησιού και όλα τα γνωστά επακόλουθα, θα είναι οι μαχόμενοι την τηλεκπαίδευση για τα προσωπικά τους συμφέροντα περιφρονώντας τα εθνικά συμφέροντα της χώρας και το μέλλον δεκάδων χιλιάδων νέων Ελλήνων και Ελληνίδων.

Ευχόμαστε,  το Υπουργείο Παιδείας να λάβει υπόψη την έκκληση του International Hellenic Association (ΙΗΑ), να αγνοήσει τις εντελώς αδικαιολόγητες διαμαρτυρίες και να δημιουργήσει άμεσα γυμνάσιο μέσω της τηλεκπαίδευσης στην Γαύδο κάνοντας το πρώτο βήμα στον αναγκαίο εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Εκπαίδευσης που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η χώρα μας.

*Το International Hellenic Association – IHA (Διεθνής Σύνδεσμος Ελληνισμού) http://www.professors-PhDs.com , είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κομματικός οργανισμός, με έδρα την πολιτεία Delaware των Η.Π.Α. Τα 4.000 περίπου μέλη του προέρχονται από την ανά τον κόσμο Ελληνική Διασπορά και την Ελλάδα. Περιλαμβάνουν Ακαδημαϊκούς,  επιστήμονες, πρώην διπλωμάτες, ανώτερους στρατιωτικούς, δημοσιογράφους και πνευματικές προσωπικότητες του Ελληνισμού. Καταστατικός σκοπός του ΙΗΑ είναι να ενώσει και να βοηθήσει τον Ελληνισμό, μέσα από διάφορες επιτροπές που δραστηριοποιούνται σε εθνικά και πολιτιστικά θέματα.

——————————————————————————————————————

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΙΗΑ εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς – μέλη του ΙΗΑ. Η ιστοσελίδα του ΙΗΑ δεν λογοκρίνει, ούτε επεμβαίνει σε άρθρα – κείμενα των μελών του ΙΗΑ.

INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)