Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

"Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας": Παγκόσμια Ημέρα Υποκρισίας, αφιερωμένη, στους προγόνους σας!

 

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας:
"άουτφιτ", "λοκντάουν" "κλικ εγουέι", "κλικ ιν σόπ",
...

"ταξις νετ", "σκριν σοτ", "σπικάζ", "μάι στάιλ ροκς", "γκλάμουρ", "πρότζεκτ", μοντάζ", "μουντ", 'σεφ", "σαρβάιβορ", "μπουτικ", κόντσεπτ", "φορμάτ", "ρέκορντ", σολντ άουτ", "ΣΕΟ", "μπρο", "μάνατζερ" και πάμπολλες ακόμη, για να μην σας κουράζω!
Χαρείτε ακόμη μία Παγκόσμια Ημέρα Υποκρισίας, αφιερωμένη, στους προγόνους σας!

Ιωάννα Υψηλάντη, 9 Φλεβάρη 2022: Παγκόσμια Ημέρα Υποκρισίας, αφιερωμένη, στους προγόνους σας!

Ο Οδυσσέας Ελύτης τα είπε όλα, αλλά κανένας δεν άκουσε κι ειδικά σήμερα την εποχή Big Pharma δεν θέλει ν' ακούσει... Τι απουσιάζει από τη σημερινή υποκρισία που όλοι αποσιωπούν;

Πως για να υπάρχει σήμερα η "Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας" εργάστηκε με καρδιά και ψυχή ο φίλος πανεπιστημιακός καθηγητής στην Ιταλία, ο Γιάννης Κορίνθιος.

Ο Γιάννης ήταν και παραμένει οραματιστής, αλλά σεμνός και δεν επισημαίνει πως χρειάστηκε ένας μεγάλος αγώνας, μαζί με άλλους φιλέλληνες της Νάπολης Ιταλίας κι έστω εδώ οφείλουμε να επισημάνουμε στο φιλόξενο "PRESS-GR".

Το 2014 έγινε κατορθωτό να παρουσιάσει στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της ελληνικής βουλής την πρόταση ο Γιάννης Κορίνθιος και το 2017 έγινε ομόφωνα αποδεκτή από την ολομέλεια της βουλής.

Ο Γιάννης Κορίνθιος, μέλος της ομογένειας στην Ιταλία και πανεπιστημιακός δάσκαλος, συνεχιστής της μεγάλης παράδοσης και ιστορίας των Ελλήνων στη Νάπολη (Associazione degli Studenti Greci di Napoli) κι αξίζει να το θυμίσουμε σ' όλους όσους "γιορτάζουν" σήμερα.

Να σημειώσουμε, επίσης, άγνωστες πτυχές της ιστορίας μας, που αγνοούν οι δήθεν ταγοί στην πολιτική και "επιστήμη":

«Σ' αυτούς που σας λένε: "Σε τι χρησιμεύουν τα αρχαία Ελληνικά;
Είναι μια νεκρή γλώσσα που δεν την μιλούν πλέον, τι μετράει να την μελετήσεις;
Εσείς απαντήστε χωρίς φόβο "Τι ξέρεις εσύ που δεν την μελέτησες;".
 Αν δεν έχεις μελετήσει τα αρχαία Ελληνικά, θα κάνεις χιλιάδες πράγματα στη ζωή,
αλλά δεν θα μάθεις ποτέ το γατί το κάνεις. Θα αρκεστείς μόνον στο πως το κάνεις.
Αγαπήστε τα Ελληνικά και θα κατανοήσετε τη ζωή»

Ξεχνούν τον Αντόνιο Γκράμσι... επειδή η παγκόσμια αριστερή διανόηση και φιλόσοφοι -και με τον Μαρξ- έχουν σημείο αναφοράς την Αρχαία Ελλάδα και τη Φιλοσοφία της.
Θυμίζουμε:
«Δεν μαθαίνουμε λατινικά κι ελληνικά για να μιλάμε αυτές τις γλώσσες, για να γίνουμε σερβιτόροι ή διερμηνείς, ή δεν ξέρω γω τι άλλο. Τις μαθαίνουμε για να γνωρίσουμε τον πολιτισμό αυτών των δύο λαών, η ζωή των οποίων αποτελεί τη βάση του παγκόσμιου πολιτισμού...» Antonio Gramsci, Quaderni dal Carcere (Τετράδια της Φυλακής), 4 [XIII], 55.

«Αγάπησα αυτή τη γλώσσα για την ευλυγισία της,
για το πλούσιο λεξιλόγιο στο οποίο η κάθε λέξη δένεται άμεσα και ποικιλοτρόπως με την πραγματικότητα,
την αγάπησα γιατί σχεδόν ό,τι καλύτερο είπαν οι άνθρωποι
ειπώθηκε στα ελληνικά»
 Μαργκερίτ Γιουρσενάρ

 

✅ Φωτογραφία ανάρτησης: Εικονογραφική λεπτομέρεια ζωφόρου του λεγόμενου "Τάφος των Χορευτριών", από το Ruvo της Απουλίας (Μπάρι), του 5ου αιώνα π.Χ. (Νάπολη, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο).

Για την ιστορία του ελληνισμού στη Νάπολη... από την Κούμα (Κύμη), την πρώτη ελληνική αποικία στη Δύση (περί το 750 π.Χ.), τη Μεγάλη Ελλάδα, των Παλαιολόγων στη Νάπολη (Βασίλειο των δύο Σικελιών), την περίοδο του αντιδικτατορικού αγώνα (δυστυχώς εξαντλημένο και συνεπώς χωρίς εμπορική σκοπιμότητα):

✅ Το ελληνικό φοιτητικό κίνημα και ο αντιδικτατορικός αγώνας στην Ιταλία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)