Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Κυβερνοεγκληματίες «χτύπησαν» το Foreign Office!

 

pegasus 03

Παραμένει αδιευκρίνιστο το ποιος ευθύνεται για την κυβερνοεπίθεση ή τι επιπτώσεις είχε

Περισσότερες από 40 υπηρεσίες, υπουργεία, ινστιτούτα ερευνών, ΜΚΟ και εταιρείες τεχνολογίας έπεσαν θύματα μαζικής επίθεσης χάκερ στις αρχές του έτους, όπως αναφέρθηκε στον ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε έγγραφα δημόσιας προσφοράς που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του υπουργείου, το Foreign Office «έγινε στόχος ενός σοβαρού συμβάντος κυβερνοασφάλειας, οι λεπτομέρειες του οποίου δεν γίνεται να αποκαλυφθούν».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την συγκεκριμένη πληροφορία είχε μεταδώσει πρώτη η ενημερωτική ιστοσελίδα The Stack, με το Foreign Office να αναγκάζεται, κατόπιν, να καλέσει την εταιρεία BAE Systems Applied Intelligence, για να αντιμετωπίσει το συμβάν. Σύμφωνα με τα έγγραφα, κατέβαλε στην εταιρεία το ποσό των 467.326 λιρών για τη δουλειά της.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας, πάντως, δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα να σχολιάσει το θέμα και, ως εκ τούτου, δεν είναι σαφές, προς το παρόν, ποιος ευθύνεται για την κυβερνοεπίθεση ή τι επιπτώσεις είχε. Αδιευκρίνιστο, επίσης, παραμένει και το γιατί οι λεπτομέρειες δεν επιτρέπεται να αποκαλυφθούν…

 

Πηγή: newsbreak.gr


id-ont.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)