Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Καναδάς: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Οτάβα λόγω των διαδηλώσεων κατά των μέτρων για τον κορονοϊό

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο δήμαρχος της Οτάβα την πρωτεύουσα του Καναδά σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τον αποκλεισμό της για 10η ημέρα από οδηγούς φορτηγών και διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τα περιοριστικά μέτρα που έχουν στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας.

"(Η απόφαση) αντικατοπτρίζει τον σοβαρό κίνδυνο και την απειλή για την ασφάλεια των κατοίκων που ενέχουν οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις και υπογραμμίζει την ανάγκη για υποστήριξη από άλλες δικαιοδοσίες και επίπεδα διακυβέρνησης", αναφέρει ο δήμαρχος Τζιμ Γουάτσον σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Γουάτσον, ο οποίος κατήγγειλε νωρίτερα σήμερα ότι οι διαδηλωτές είναι περισσότεροι από τους αστυνομικούς και ελέγχουν την κατάσταση, δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα μέτρα που θα μπορούσε να επιβάλει.

Το "κονβόι της ελευθερίας" ("Freedom Convoy") ξεκίνησε ως ένα κίνημα ενάντια στην καναδική απαίτηση οι διασυνοριακοί οδηγοί φορτηγών να είναι εμβολιασμένοι προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν από τη χώρα, αλλά έχει πλέον μετεξελιχθεί σε ένα ευρύ κίνημα ενάντια στα μέτρα δημόσιας υγείας και στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό.

Η κυβέρνηση του Καναδά, πάντως, έχει διαμηνύσει ότι δεν θα κάνει πίσω όσον αφορά τα μέτρα δημόσιας υγείας.

"Το Convoy μπορεί να διαφωνεί, αλλά δεν είναι υπεράνω του νόμου και θα πρέπει να υπάρξει μια ειρηνική επίλυση για αυτό το συντομότερο δυνατό", δήλωσε ο Καναδός υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Μάρκο Μεντισίνο στην τηλεόραση του CBC.

Οι διαδηλωτές εν τω μεταξύ έχουν παραλύσει το κέντρο της Οτάβα τις τελευταίες εννέα ημέρες, με ορισμένους συμμετέχοντες να κουνούν σημαίες της Συνομοσπονδίας ή των Ναζί και κάποιοι να διαμηνύουν ότι θέλουν να διαλύσουν την κυβέρνηση του Καναδά.

www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)