Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΛΕΓΑΝ ΕΥΡΩΠΗ

 Για να δώσουμε λεφτά στις τράπεζες ως ανακεφαλαιοποίηση θα πρέπει να μειώσουμε τα όρια στους πλειστηριασμούς ώστε να τους βοηθήσουμε να μας πάρουν και τα σπίτια. Διότι αν δεν το κάνουμε, θα χάσουμε τις καταθέσεις μας. Αυτό δεν είναι ενωμένη Ευρώπη αλλά βαρβαρότητα.
 
Και καλά η βαρβαρότητα της Ευρώπης δεν με ξαφνιάζει. Όσοι κατέχουν λίγο από ιστορία αντιλαμβάνονται ότι το πολιτισμικό υπόβαθρο της Ευρώπης είναι ο Μεσαίωνας.
Ότι μιλάμε για μια Ευρώπη που ήταν πάντα φυτώριο ωμότητας, τυφλής βίας και βαρβαρότητας. Μια περιοχή του κόσμου όπου έκαιγαν ανθρώπους ζωντανούς εν μέσω προκαταλήψεων, δεισιδαιμονιών και σκοταδισμού που θυμίζει τους σημερινούς Τζιχαντιστές του Ισλάμ. Αυτό που αποκαλούμε διαφωτισμός και ουμανισμό ή ευρωπαϊκός πολιτισμός είναι η ηθική δικαίωση που δίνουμε -εν αγνοία μας- στην αποικιοκρατία και σε φυλετικές ή πολιτισμικά εξελικτικές θεωρίες που υποβαθμίζουν τους κατοίκους άλλων περιοχών και ηπείρων σε υπάνθρωπους και υπανάπτυκτους. 
 
Και έτσι πετυχαίνουν να τους εκμεταλλεύονται χωρίς καμία ηθική συστολή. Το έκαναν αυτό σε όλες τις αποικίες τους, το έκαναν στην Αφρική, στην Αμερική με τους ιθαγενείς, στην Ασία. Οι ευρωπαίοι καπιταλιστές συνεχίζουν να το κάνουν παντού και το έκαναν στην Ελλάδα. 
 
Μας υποτίμησαν με την βοήθεια υστερούντων πνευματικά Ελλήνων συμπολιτών μας. Μας υποτίμησαν ως PIGS και μας κατέταξαν στους «κατώτερους», υπανάπτυκτους ευρωπαίους, μη επαρκώς εξελιγμένους. Έτσι μας επέβαλαν την αποικιοποίησή μας και τα καταστροφικά μνημόνια ως “εκσυγχρονισμό”.
Όμως Όχι! Αυτή η βαρβαρότητα της Ευρώπης δεν με ξαφνιάζει. Με ξαφνιάζει η πνευματική ένδεια των ελλήνων, η ηττοπάθεια, η διανοητική φτώχεια, η ηθική κατάπτωση, η απαξίωση που βιώνουμε. Δεν ήμουν έτοιμος να δεχτώ ότι αυτός ο λαός δεν έχει «έρμα» και ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να τα δεχτούμε όλα αυτά που μας επιβάλουν. 
 
Την εβδομάδα που διανύουμε μας έδωσαν λένε και μια εβδομάδα καιρό για να προσαρμοστούμε προς τις υποδείξεις και να αποδεχτούμε μικρότερα όρια κατασχέσεων. Στην ουσία τα χαμηλά όρια που θέλουν οι εκπρόσωποι των θεσμών της Ευρώπης οδηγούν σε περισσοτέρους πλειστηριασμούς.
Αν δεν θα δεχτούμε, δεν θα προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αν τα δεχτούμε, θα προχωρήσουν αλλά θα μας πάρουν και τα σπίτια. Η Ενωμένη Ευρώπη πλασαρίστηκε στο λαό μας ως «όραμα» και ως «ολοκλήρωση» λες και ήμασταν λειψοί ή ελλειμματικοί.
Όμως η σύντομη επαφή με τους ευρωπαίους αποδεικνύει αυτό που πάντα ήταν και που φάνηκε σε κάθε στιγμή της ιστορίας τους! Είμαστε οι πολιτισμένοι και είναι οι αιώνιοι βάρβαροι και η ενωμένη Ευρώπη αναδεικνύει όχι την ανωτερότητα αλλά την βαρβαρότητά τους!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)