Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Έρχεται ο «μεγάλος αδελφός» του υπουργείου Οικονομικών

Σχόλιο ιστολογίου:
η απάντηση μας σε όλα αυτά που ακολουθούν είναι η πολιτική ανυπακοή, κανείς να μην δηλώσει την περιουσία του.
Από το 2011 ελέγχουν όλες μας τις κινήσεις των τραπεζικών μας καταθέσεων και με το ΠΟΛ1077 χρησιμοποιούν τις ΔΕΚΟ, τις ασφαλιστικές εταιρείες, τα νοσοκομεία, τα εκπαιδευτήρια, την τηλεφωνία, την ύδρευση, την ενέργεια κλπ ετοιμάζοντας το απόλυτο φακέλωμα και παρακολούθηση. Πρέπει να είναι άρρωστοι, διεστραμμένοι και ανώμαλοι για να προχωρήσουν σε τέτοιο εγχείρημα, για αυτό αντιστεκόμαστε σε κάθε φασιστικό νόμο, σε οτιδήποτε μας στερεί την ελευθερία.

Από τον ερχόμενο Δεκέμβρη, θα πρέπει να δηλώνονται όχι μόνον καταθέσεις και αντικείμενα μεγάλης αξίας, αλλά και… τετράποδα!

Έρχεται ο «μεγάλος αδελφός» του υπουργείου ΟικονομικώνΤο υπουργείο Οικονομικών θέλει να γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια όχι μόνον ό,τι διαθέτουμε σε τράπεζες και θυρίδες, αλλά και ό,τι έχουμε μέσα στο σπίτι μας!  

Με βάση το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το νέο περιουσιολόγιο -αποκαλύπτει η Real – που έρχεται με νομοσχέδιο τον Δεκέμβριο, οι φορολογούμενοι θα πρέπει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016
να δηλώσουν ό, τι μέχρι τώρα έχουν αφήσει αδήλωτο μέσω συγκεκριμένης ηλεκτρονικής φόρμας.
Τι μπαίνει στο μικροσκόποι του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου:
Ακίνητα σε Ελλάδα και εξωτερικό, αυτοκίνητα και μηχανάκια, αεροσκάφη, μετοχές, καταθέσεις σε τράπεζες εσωτερικού-εξωτερικού, σκάφη αναψυχής, αμοιβαία κεφάλαια, εταιρικά μερίδια, έργα τέχνης, κοσμήματα, συλογές σπανίων αντικειμένων, τραπεζικοί λογαριασμοί, θυρίδες και… άλογα ιππασίας!
Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται στο νέο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ο φοροελεγκτικός μηχανισμός θα μας χτυπάει την… πόρτα, όταν διαπιστώσει πως έχουν γίνει μεταβολές περιουσιακών στοιχείων οι οποίες δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα.
Αν δηλαδή, αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο ή ένα ακίνητο και το εισόδημά μας δεν το δικαιολογεί, τότε ανοίγει η μεγάλη πόρτα των ελέγχων οι οποίοι, μάλιστα, θα έχουν και αναδρομική ισχύ! Σε περιπτώσεις που η Εφορία κρίνει, τότε εκτός από κυρώσεις, θα γίνονται και κατασχέσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)