Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΔΕΣ ΤΙ ΣΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΤΡΥΦΩΝΑΣ. ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥ ΟΣΟ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ. Η “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ” ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ !!!


Την κατάσχεση του διαβατηρίου των Αμερικανών πολιτών που καθυστερούν να καταβάλουν τους φόρους τους προβλέπει πρόταση που προωθεί η κυβέρνηση στο Κογκρέσο. Η κυβέρνηση Ομπάμα πιστεύει ότι το αμερικανικό κράτος μπορεί να εισπράξει έως και 400 εκατ. δολάρια χάρη σ’ αυτό το μέτρο που καλούνται να εγκρίνουν τα δύο νομοθετικά σώματα στις ΗΠΑ, η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία.
Πρόκειται, όπως είναι φυσικό, για ένα μέτρο που έχει ξεσηκώσει ήδη ζωηρές συζητήσεις στις ΗΠΑ λόγω ασφαλώς της πρωτοφανούς ………….

διοικητικής ρύθμισης που προβλέπει για τους κακοπληρωτές του αμερικανικού Δημοσίου και επιπλέον επειδή προωθείται την ώρα που φουντώνει η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων στις προκριματικές εκλογές που ξεκινούν τον προσεχή Φεβρουάριο στην Αϊόβα και το Νιού Χαμσάιρ.

Σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», εφ’ όσον εγκριθεί η πρόταση, από τις αρχές του Ιανουαρίου 2016 οι αμερικανικές αρχές θα μπορούν να κατάσχουν τα διαβατήρια όσων δεν έχουν καταβάλει τους βεβαιωμένους φόρους που τους έχουν καταλογιστεί. Συγκεκριμένα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών θα έχει τη δυνατότητα να κρίνει ως «σοβαρά παραβατική» τη συμπεριφορά όσων χρωστούν άνω των 50.000 δολαρίων στο ομοσπονδιακό κράτος.

Ασφαλώς η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει εξαιρέσεις και να χορηγεί διαβατήριο σε κάποιον φορολογικά απείθαρχο που πρέπει, όμως, να ταξιδέψει για κάποιο επείγοντα λόγο. Οι εγείροντες ενστάσεις στη ρύθμιση θεωρούν ότι αυτή θα πλήξει κυρίως τους Αμερικανούς πολίτες που ζουν στο εξωτερικό και ως εκ τούτου θα καθηλωθούν στη χώρα στην οποία βρίσκονται. Υποστηρίζουν εξάλλου ότι τα 398 εκατ. δολάρια που οι εμπνευστές του μέτρου πιστεύουν ότι θα εισπράξει το αμερικανικό κράτος σε μια δεκαετία δεν είναι ένα άξιο λόγου ποσό.

Υπάρχει βέβαια και η αντίθετη άποψη, ότι το μέτρο μπορεί να αποδειχθεί ανέλπιστα αποδοτικό. Ο ειδικευμένος σε θέματα φορολογικών αδικημάτων δικηγόρος Ντένις Μπρέιγκερ θεωρεί, για παράδειγμα, ότι θα αυξήσει θεαματικά τις πληρωμές φόρων από τα φυσικά πρόσωπα.

Ο Μπρέιγκερ είχε μελετήσει από το 2011 την ιδέα της κατάσχεσης των διαβατηρίων όσων επιδίδονται συστηματικά στην φοροαποφυγή και είχε διαπιστώσει ότι το 2008 το 1% των Αμερικανών που πήρε διαβατήριο (περίπου 224.000 πολίτες) χρωστούσε στο αμερικανικό κράτος περισσότερα από 5,8 δισ. δολάρια!

Η ρύθμιση περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου για τη χρηματοδότηση ενός αυτοκινητόδρομου, που θα συζητηθεί το Δεκέμβριο στα δύο σώματα του Κογκρέσου.

vima
via by lobbystas 

 tolimeri.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)