Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Θα πληρώνουμε σε φόρους 10 εκατ. ευρώ ανά… ώρα μέχρι το τέλος του χρόνου

Το νούμερο είναι απολύτως ακριβές. Μπορεί στην πράξη να μην χρειάζεται να βάζουμε το χέρι στην τσέπη ανά ώρα προκειμένου να είμαστε συνεπείς στις φορολογικές μας υποχρεώσεις, ωστόσο, αν γίνει η διαίρεση του θηριώδους ποσού που πρέπει να εισπραχθεί σε φόρους μέχρι το τέλος του έτους με τις ώρες που απομένουν μέχρι τη λήξη της χρονιάς, τότε θα προκύψει ακριβώς το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Σε τι αντιστοιχούν όμως αυτά τα 10 εκατομμύρια ευρώ;

Συνολικά, από τώρα μέχρι το τέλος της χρονιάς το «κλείσιμο» του προϋπολογισμού απαιτεί την καταβολή εννέα δισεκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά σε φόρους.
Μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου, είχαν εισπραχθεί από φόρους 34 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ ο στόχος αποκλειστικά για τα φορολογικά έσοδα διαμορφώνεται στα 43,16 δισεκατομμύρια ευρώ. Τη Δευτέρα, εκπνέει η προθεσμία για την πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων του Νοεμβρίου. Τι περιλαμβάνει το μενού; Έξι διαφορετικούς φόρους.
Είναι η πρώτη φορά φέτος που συμπίπτει χρονικά η πληρωμή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων με τον ΕΝΦΙΑ. Μόνο αυτές οι δύο πληρωμές, θα ξεπεράσουν τα επτά εκατομμύρια.
Η 3η υποχρέωση αφορά στην καταβολή της αυξημένης δόσης για την παραμονή στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Θα είναι η πρώτη φορά που οι οφειλέτες θα έρθουν αντιμέτωποι με τη αυξημένη δόση που προήλθε από την αναπροσαρμογή του επιτοκίου. Τι μένει για να συμπληρωθεί ο κατάλογος;
Οι περίπου 25.000 κερδοφόρες εταιρείες θα έρθουν αντιμέτωπες με την πρώτη από τις δύο δόσεις καταβολής των αναδρομικών που προήλθαν από την αύξηση της προκαταβολής φόρου. Μόνο από αυτή τη δόση, προκύπτει φόρος 150 εκατομμυρίων ευρώ για τον Νοέμβριο και άλλα τόσα για τον Δεκέμβριο. Μέχρι τέλος Νοεμβρίου, στο ταμείο θα πάνε τέλος όλοι οι επαγγελματίες για την καταβολή της 2ης δόσης του ΦΠΑ. Στο ταμείο θα πάνε επίσης αγρότες και ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, ακινήτων με πισίνα και «σκαφάτοι». Οι πρώτοι λόγω της αυξημένης προκαταβολής φόρου και οι δεύτεροι για τις τελευταίες εκκρεμότητες με τον φετινό φόρο πολυτελούς διαβίωσης.
Ο Δεκέμβριος θα είναι εξίσου βαρύς μήνας καθώς θα «παντρευτούν» δύο εξίσου μεγάλες υποχρεώσεις: τα τέλη κυκλοφορίας που πρέπει να αποφέρουν περίπου 1,06 δισεκατομμύρια ευρώ και φυσικά ο ΕΝΦΙΑ. Το μενού συμπληρώνεται με τον φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων και την αυξημένη προκαταβολή αλλά και τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ποιο είναι το στοιχείο που θα διαφοροποιήσει τον Δεκέμβριο;
Όποια οφειλή του Δεκεμβρίου δεν πληρωθεί εμπρόθεσμα, θα οδηγήσει τον οφειλέτη των 100 δόσεων εκτός ρύθμισης 100 δόσεων με τη συμπλήρωση ενός μήνα καθυστέρησης

 fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)