ΚΥNΙΚΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΕΞΙ ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ EWG
Με μια κίνηση ξεκάθαρου εκβιασμού, με ένα κυνικό τελεσίγραφο, το Euro Working Group , σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters το οποίο επικαλείται αξιωματούχους της ΕΕ, έδωσε προθεσμία έξι εργάσιμων ημερών στην Ελλάδα για να παρουσιάσει μια «βελτιωμένη» και στα μέτρα των νεοαποικιοκρατών της ΕΕ λίστα οικονομικών «μεταρρυθμίσεων» - απορρυθμίσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ημερήσιο τύπο οι απαιτήσεις για νέες απορρυθμίσεις εστιάζονται κυρίως, στον τομέα των δημοσιονομικών, στα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και τις ιδιωτικοποιήσεις, ώστε να υπάρξει συμφωνία και τελικά χρηματοδότηση στο επόμενο Eurogroup, στις 24 Απριλίου, στη Ρίγα.
Οι εκπρόσωποι των «θεσμών» ενώ αναγνώρισαν ότι υπάρχει βελτίωση στις τεχνικές συζητήσεις που εξελίσσονταν στην Αθήνα, από την άλλη σημείωναν,
σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πως ακόμα υπάρχει μεγάλο χάσμα σε σειρά από τομείς, ώστε να υπάρξει συμφωνία.
Τα βασικά προβλήματα εντοπίζονται στους παραπάνω τομείς, αλλά εκφράστηκε ακόμα και πρόβλημα με το πρόσωπο που θα τοποθετηθεί στην προεδρία του ΤΧΣ, αναφέρεται σε άρθρο της «Καθημερινής», που καθιστά ηλίου φανότερο ότι οι "Θεσμοί" θεωρούν τη χώρας μας ως δικό τους προτεκτοράτο και πλήρως εξαρτημένη μπανανία.
Για τη θέση αυτή έχει ακουστεί το όνομα του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη.
«Έγινε ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί κάποιος να ζητάει ρευστότητα και να μη δουλεύει προς μία συμφωνία με τους τρεις θεσμούς» έλεγε Ευρωπαίος αξιωματούχος σε ημερήσια εφημερίδα.
Ενώ με μορφή διαρροών διαφαίνεται το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει ουσιαστικά βήματα από τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου και ότι αυτό έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια σε σειρά από κυβερνήσεις κρατών-μελών.
Είναι φανερό ότι οι στοχευμένες αυτές διαρροές μόνο στόχο έχουν να εκβιάσουν την ελληνική κυβέρνηση να σύρει τον ελληνικό λαό σε μια νέα «μεταμνημονιακή» περιπέτεια σκληρής λιτότητας.
«Από την ελληνική πλευρά υπήρχε μια ισχυρή δήλωση ότι η κατάσταση της ρευστότητας γίνεται πολύ κακή και υπήρχε ένα αίτημα να απελευθερωθεί κάποιο είδος στήριξης πριν τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 24 Απριλίου», αναφέρει ένας αξιωματούχος της Ευρωζώνης σύμφωνα με το Reuters.
Οι δανειστές θεωρώντας ότι έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση σε διαπραγματευτικό αδιέξοδο επιχειρούν να εκβιάσουν και να πιέσουν την αντιστεκόμενη ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε συγκεκριμένες «μεταρρυθμίσεις» με τεράστιο κοινωνικό κόστος.
"Το κλίμα ήταν καλύτερο απ' ό,τι την τελευταία φορά, αλλά η ουσία όσο σκοτεινή ήταν και τις προηγούμενες φορές", αναφέρει ένας άλλος αξιωματούχος της Ευρωζώνης στο Reuters.
"Μας λείπουν ακόμα λεπτομέρειες σε συγκεκριμένα μέτρα, ιδίως σε όρους των δημοσιονομικών επιπτώσεων και ο χρόνος λιγοστεύει – οι αποφάσεις θα πρέπει να γίνουν στις 24 Απριλίου όταν είναι η επόμενη συνάντηση του Eurogroup στη Ρίγα", δήλωσε.
Υπήρχε μια μικρή βελτίωση σε επίπεδο τεχνικής συνεργασίας της Ελλάδας με τους πιστωτές, αλλά μικρή πρόοδος στο περιεχόμενο των «μεταρρυθμίσεων».
Με όχημα και όπλο τη ρευστότητα οι «θεσμοί» συνεχίζουν το βρώμικό τους παιχνίδι στην πλάτη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
Όταν η Αθήνα συμφωνήσει σε μια σειρά από μέτρα με τους πιστωτές της και ψηφίσει τους σχετικούς νόμους στο κοινοβούλιο για την εφαρμογή τους, θα μπορέσει να λάβει τα 7,2 δισ. ευρώ που παραμένουν προς εκταμίευση από το υφιστάμενο πρόγραμμα των 240 δισ. ευρώ, αναφέρει το πρακτορείο, που εκφράζει έτσι τους διακαείς πόθους των «θεσμών»
Η κυβέρνηση καλείται να παραμείνει σταθερή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις , τιμώντας παράλληλα τη λαϊκή εντολή για μια προοδευτική διέξοδο από το μνημονιακό καθεστώς της λιτότητας.
Πάντως στο δημοσίευμα του Reuters υπήρχε η σημείωση ότι εάν η Ελλάδα και οι «θεσμοί» συμφωνήσουν στη λίστα των μεταρρυθμίσεων μέχρι τις 21-22 Απριλίου και οι υπουργοί την εγκρίνουν στη συνεδρίαση τους στη Ρίγα, η Αθήνα ενδεχομένως να κερδίσει κάποια υποστήριξη όσον αφορά τη ρευστότητα από την ΕΚΤ μέσω ενός αυξημένου ορίου στις εκδόσεις εντόκων γραμματίων.
Το καρότο που δίνουν οι «θεσμοί» είναι η περιορισμένη ρευστότητα με το μαστίγιο να είναι η αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεων για την κυβέρνηση και η μετακύληση των βαρών στην πληττόμενη από τα μνημόνια κοινωνική πλειοψηφία της χώρας.
Σύμφωνα, μάλιστα, με το δημοσίευμα του Reuters για να γίνει νέος δανεισμός από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η Αθήνα θα πρέπει πρώτα να έχει περάσει από το κοινοβούλιο τις συμφωνημένες «μεταρρυθμίσεις», κάνοντας έκδηλη την αγωνία των «Θεσμών» να λάβουν μια ψευδεπίγραφη λαϊκή νομιμοποίηση στα βρώμικα σχέδιά τους.
Τονίζεται, δε, με σαφή πρόθεση εκβιασμού της κυβέρνησης ότι αυτό ζητείται διότι «η αξιοπιστία της κυβέρνησης είναι πλέον τόσο χαμηλά που κανένας δεν θα προβεί σε ενέργειες μόνο με βάση τις υποσχέσεις».
Οι «Θεσμοί» θέλουν την κοινωνική και οικονομική καταστροφή της χώρας και την θέλουν τώρα.
Η κυβέρνηση , όμως και ο ελληνικός λαός μπορούν να βρουν άλλες εναλλακτικές και ελπιδοφόρες διεξόδους πέρα και έξω από τα βρώμικα παιχνίδια των δανειστών που θέλουν την πλήρη υποταγή της χώρας και χρησιμοποιούν ως όπλο τους τη θηλιά της ρευστότητας.
"Οι θεσμοί θέλουν την κοινωνική και οικονομική καταστροφή της χώρας". ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ! Αλλά, εμείς τι κάνουμε; Και, κυρίως, τι κάνει ο νέος μας πρωθυπουργός, που ρητά μας είχε υποσχεθεί, όχι πια λιτότητα και όχι πια μεταρρυθμίσεις από αυτές που δεν είναι μεταρρυθμίσεις, αλλά ταχύρρυθμη πορεία προς ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπάρχει ή όχι η δυνατότητα ΡΗΞΗΣ;;; Διότι, αν δεν υπάρχει, αυτό σημαίνει την, έστω, μη απολύτως συνειδητή απόφασή μας να εξαφανιστούμε, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Και, βέβαια, σημαίνει ακόμη ότι έχουμε καταλήξει, ως λαός και ως κυβέρνηση, στο συμπέρασμα ότι "δεν είμαστε ικανοί να σταθούμε στα πόδια μας και να αγωνιστούμε για τη σωτηρία μας". ΤΙ ΚΡΙΜΑ!