Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Χρεοκοπία των ΟΤΑ και “αριστερή” λύση με ιδιωτικοποίηση της κρατικής μηχανής

Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη

Είναι γεγονός ότι οι ΟΤΑ είναι χρεοκοπημένοι. Επιβιώνουν μέχρι τώρα, γιατί πληρώνουν μόνο τους τόκους και όχι τα χρέη τους, τα οποία υποχρεούνται να αρχίσουν να αποπληρώνουν απο φέτος. Λεφτά δεν υπάρχουν. Η χρεοκοπία τους είναι μονόδρομος. Και ξαφνικά εμφανίζεται απο το πουθενά κάποιος Βαρουφάκης οικονομολόγος, εξ ορισμού ιδιοφυία και υπ. Οικονομικών, που θυμάται την πρόταση του Στέφανου Μάνου που έλεγε “να  μη χρηματοδοτούνται οι δήμοι απο το κρατικό προυπολογισμό”. Αυτές οι τρομερές του σκέψεις ανακοινώνονται ως δια μαγείας στο διαδίκτυο και κατά σύμπτωση την ώρα που στο eurogroup έχουν ξεκινήσει οι συνομιλίες, σαν να
είναι το πρώτο αποτέλεσμα της “συναλλαγής”. Βρέθηκε το ισοδύναμο για να τη γλυτώσουν και πάλι οι Έλληνες ολιγάρχες;

Η ιστορία δεν σταματάει εδώ. Ο γραφικός σε διεθνές επίπεδο και εθνικός πλέον ήρωας των Ελληνικών ΜΜΕ “αποκαλύπτει” επίσης, ότι οι δήμοι μπορούν να επιβιώσουν με ένα ανταποδοτικό τέλος, δηλαδή με ένα επιπλέον φόρο που θα τον βρούν οι πολίτες μέσα σε ένα λογαριασμό και θα τον πληρώνουν υποχρεωτικά. Πρόκειται για μια “εξαιρετική” ιδέα που σε ένα ακόλουθο στάδιο θα μπορεί να επεκτείνει τις ιδωτικοποιήσεις και σε κρατικό επίπεδο με εγγυημένα κέρδη (SWAPS ή εξαγορά) για χώρους εκτός των ΔΕΚΟ. Ευρηματικός ο John.

zcode-gr.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)