Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Απέναντι στην Bild η Ένωση Γερμανών Δημοσιογράφων για την καμπάνια του "όχι στους άπληστους Έλληνες"

Να σταματήσει αμέσως την τρέχουσα καμπάνια κατά των Ελλήνων ζητά από το ειδησεογραφικό πόρταλ "Bild.de" η  Ένωση Γερμανών Δημοσιογράφων. Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι τονίζουν πως η εφημερίδα υπερέβη τα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας καλώντας τους αναγνώστες να στείλουν φωτογραφίες τους στις οποίες θα λένε "όχι" στους "άπληστους Έλληνες". 

«Η πολιτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σχετικά με την Ελλάδα μπορεί να βρίσκει κάποιους σύμφωνους  και κάποιους άλλους όχι» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Μάικλ Κόνκεν. Μία καμπάνια που θέλει να έχει άμεση επιρροή στις πολιτικές αποφάσεις, εμπίπτει στις αρχές της δημοσιογραφίας. « Το ότι τέτοιες φυλλάδες έχουν έναν διαφορετικό δημοσιογραφικό  λόγο είναι αυτονόητο. Η
καμπάνια όμως με τις selfie του Bild.de ξεπερνά το όριο και θυμίζει πολιτική καμπάνια» τονίζει ο Κόνκεν.

Γι αυτό, με βάση τη δημοσιογραφική δεοντολογία αποτελεί προβληματικό στοιχείο ένας ολόκληρος λαός  να δυσφημείται λόγω των λανθασμένων πολιτικών επιλογών των κυβερνώντων τους. «Η αβεβαιότητα για τις επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης στην Γερμανία είναι μεγάλη», τονίζει ο Κόνκεν . Kάτω από αυτές τις συνθήκες είναι καθήκον όλων των Μέσων  να παρέχουν μια ολοκληρωμένη και κριτική κάλυψη του θέματος και όχι η έναρξη μιας πολιτικής καμπάνιας.
Το σχετικό δημοσίευμα της Bild


koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)