Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ "ΘΕΣΜΟΥΣ" (!)


Η ΛΙΣΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Λίστα - πρόγραμμα στους "θεσμούς" (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) και στο eurogroup αποστέλει μέχρι αύριο το πρωί η κυβέρνηση.

Προοδευτικοί πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν την ανάγκη η λίστα που θα σταλεί να υλοποιεί και να μην ακυρώνει, τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και άρα να μην ενσωματώνεται στις προγραμματικές προδιαγραφές του Σόιμπλε και των άλλων θερμοκέφαλων συντηρητικών κύκλων της ΕΕ.
Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι η λίστα πρέπει να απευθύνεται πρώτα από όλα στον ελληνικό λαό και και να υπηρετεί την ανάγκη να μπει η χώρα σε τροχιά προοδευτικής ανάκαμψης.
Δ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Στη συνέχεια παραθέτουμε ρεπορτάζ διάφορων ιστοσελίδων σχετικά με τις προτάσεις που ετοιμάζει προς κατάθεση η κυβέρνηση:

Ολόκληρο τον πρώτο πυλώνα της Θεσσαλονίκης, που αφορά το πρόγραμμα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, περιλαμβάνει η λίστα που στέλνει προς έγκριση η κυβέρνηση στους θεσμούς.
Το τελικό κείμενο θα σταλεί αύριο, Τρίτη, στους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup και το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη.
Επίσης, η λίστα θέτει την επαναφορά του κατώτατου μισθού και των
συλλογικών συμβάσεων.
Η λίστα ακόμη περιλαμβάνει μεγάλο μέρος του δεύτερου πυλώνα, που αφορά την άρση της καταστολής της πραγματικής οικονομίας με άμεση προτεραιότητα στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, των κόκκινων δανείων, καθώς και το σταμάτημα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
Στη λίστα υπάρχουν όλες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης του τέταρτου πυλώνα της Θεσσαλονίκης, όπως:
α. Δίκαιο φορολογικό σύστημα
β. Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
γ. Καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς
δ. Πάταξη λαθρεμπορίου (ιδιαίτερα σε καύσιμα και καπνό).
ε. Ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα - μείωση της γραφειοκρατίας

Την Τρίτη στις 12.00 θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο. Επίσης, θα συγκληθεί και η Πολιτική Γραμματεία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα γίνει προσπάθεια να υπάρξει σύγκληση και της Κεντρικής Επιτροπής.

iskra.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)