Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Η αξιότιμη κυρία Lagarde



Η Τρόικα, ακολουθώντας τις συμβουλές του ΔΝΤ, μείωσε οριζόντια τις δημόσιες δαπάνες, τους μισθούς και τα εισοδήματα των Ελλήνων, αυξάνοντας παράλληλα τους φόρους - με εύλογο αποτέλεσμα να οδηγηθεί το ελληνικό πλοίο απευθείας...
ANALYST.GR


Η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει εκλεγεί για να σταματήσει η πολιτική που επιβλήθηκε στην πατρίδα μας από την Τρόικα, με τα παραπάνω καταστροφικά αποτελέσματα. Οφείλει λοιπόν να εφαρμόσει όλα όσα έχει προεκλογικά αναγγείλει, διορθώνοντας φυσικά τις υπερβολές, εάν δεν θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα αποικία της Γερμανίας και του ΔΝΤ, για τα επόμενα εκατό χρόνια.
Κάτι ανάλογο πρέπει ασφαλώς να επιδιώξουν και οι υπόλοιπες χώρες, οι οποίες στενάζουν κάτω από τη «μπότα της λιτότητας», χωρίς καμία αναπτυξιακή προοπτική - να αμυνθούν δηλαδή απέναντι στις ακραίες νεοφιλελεύθερες τακτικές, οι οποίες τις οδηγούν στην
υποδούλωση, στη φτωχοποίηση, στην απώλεια της εθνικής τους κυριαρχίας, στην λεηλασία και στην εξαθλίωση. Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική κυβέρνηση
(α) είτε πρέπει να πάρει το ρίσκο της στάσης πληρωμών εντός της Ευρωζώνης (ανάλυση), το οποίο θα αποτελούσε ενδεχομένως ένα πολύ μεγάλο σοκ για την Ευρώπη, βυθίζοντας την στο χάος - εάν πιστεύει σε αυτά που ανακοίνωσε προεκλογικά, εάν θέλει και εάν έχει την ικανότητα να τα διεκδικήσει,
(β) είτε να υποταχθεί αμέσως στις εντολές της Γερμανίας και του ΔΝΤ, σκύβοντας δουλικά το κεφάλι - υπογράφοντας όλα όσα απαιτήσει η πρωσική κυβέρνηση και εφαρμόζοντας τα «βασιλικότερα του βασιλιά».
Μέσος δρόμος δυστυχώς δεν υπάρχει - ενώ όσο καθυστερεί η κυβέρνηση να πάρει τις αποφάσεις της, τόσο πιο πολύ θα βυθίζεται η Ελλάδα στο χάος, κινδυνεύοντας να οδηγηθεί ανεξέλεγκτα εκτός της Ευρωζώνης. Η απόφαση είναι φυσικά δική της, ενώ πρέπει να μπορεί να φέρει εις πέρας την αποστολή της - αφού αυτή επέλεξε να κυβερνήσει την Ελλάδα, χωρίς να υποχρεωθεί από κανέναν.
Ολοκληρώνοντας, η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι πολύ χειρότερη, από αυτήν πριν τις εκλογές - με κριτήριο τις μαζικές εκροές χρημάτων από τις τράπεζες, οι οποίες υπερβαίνουν τα 20 δις €, τις επιθετικές ενέργειες της ΕΚΤ, τη μηδενική ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος, τα άδεια ταμεία του δημοσίου, την πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων κοκ. Επομένως, η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει - ενώ δεν πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)