Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

«Να αντικατασταθούν τα ελληνικά ευρώ με υποτιμημένα»


Νέα πρόταση για προστασία της Ευρωζώνης από την Ελλάδα φιλοξενείται στη Bild

Τα ευρώ με σειριακό αριθμό που αρχίζει από Υ, έχουν δηλαδή τυπωθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος, να αντικαταστήσουν αυτομάτως, σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, τα ευρώ -με πολύ μικρότερη αξία- προτείνει ο Γερμανός καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Χούμπολτ και μέλος του οικονομικού συμβουλίου του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Τσαρλς Μπλανκάρτ.

Όπως επισημαίνεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, το νέο νόμισμα θα έπρεπε να δοθεί στους πολίτες εν μία νυκτί, ενώ το παλιό ευρώ θα διατηρούσε την αξία του. Κάτι τέτοιο, όμως, επισημαίνεται, θα αποτελούσε «δηλητήριο για την ελληνική οικονομία» καθώς «ήδη οι Έλληνες λεηλατούν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, ζητώντας ευρώ σε μετρητά».

Η εφημερίδα τονίζει, πάντως, ότι το σχέδιο Μπλανκάρτ μπορεί να έλυνε κάποιο πρόβλημα, αλλά, «δυστυχώς, θα είχαμε ξαφνικά όλοι άχρηστα ευρω - χαρτονομίσματα στις τσέπες μας, τουλάχιστον όσα έχουν το σειριακό αριθμό Υ».


Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
έχουμε ακούσει πολλά αλλά αυτό κι αν είναι. Τα χρήματα μέσα στην Ε.Ε. έχουν αναμειχθεί σε όλες τις χώρες,τα άχρηστα ευρώ που αναφέρεται θα το κατέχουν ακόμα και οι ξένες τράπεζες, τέτοια άρθρα αποσκοπούν στο να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις. 
Λίγοι γνωρίζουν ότι η Ιρλανδία τυπώνει Ευρώ για τις τράπεζες της πατήστε στον σύνδεσμο:   ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ , αυτό θα έδινε μια ανάσα στην χώρα μας και θα ξεπερνούσε την κρίση αλλά τα πολιτικά πρόσωπα και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα μπορούσαν να κερδοσκοπήσουν εναντίων μας. Άλλωστε οι επιβαλλόμενες μεταρρυθμίσεις απαιτούνται για να μας βάλουν στο δικό τους καλούπι, αλλά ο Έλληνας δεν πρόκειται να γίνει ποτέ Γερμανός και η Γερμανία ποτέ δεν θα έχει τον Ήλιο και το Φως της χώρας μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)