Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Εκατόμβη νεκρών στη Συρία από την ημέρα της εξέγερσης


Φρίκη από τον αριθμό των νεκρών που δημοσιεύει ΜΚΟ

Πάνω από 15.800 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους πολίτες, έχουν χάσει τη ζωή τους στην διάρκεια της εξέγερσης στη Συρία, η οποία διαρκεί τους τελευταίους περίπου δεκαπέντε μήνες, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, επισημαίνοντας πως τις τελευταίες εβδομάδες σημειώνονται οι βαρύτεροι απολογισμοί από την έναρξη των διαδηλώσεων εναντίον του καθεστώτος, που πνίγονται στο αίμα.

"Η γεμάτη εξελίξεις περίοδος από την 26η Μαΐου ως την 26η Ιουνίου υπήρξε η πιο αιματηρή από την έναρξη της εξέγερσης (την 15η Μαρτίου 2011), με 3.426 ανθρώπους να δολοφονούνται", στην πλειοψηφία τους πολίτες, ανέφερε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης αυτής, που μίλησε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η εβδομάδα από την 18η ως την 24η Ιουνίου, με 916 νεκρούς, ήταν η πιο αιματηρή της σύγκρουσης ως τώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου.

"Η επιδείνωση των βιαιοτήτων οφείλεται στη σιωπή της διεθνούς κοινότητας έναντι των εγκλημάτων του καθεστώτος και έναντι της καταστολής η οποία προκάλεσε τις βιαιότητες της άλλης πλευράς (σ.σ. των ανταρτών) και τους ατιμώρητους βομβαρδισμούς πόλεων και χωριών", είπε ο Άμπντελ Ραχμάν.

Τουλάχιστον 10.995 πολίτες, 3.954 στρατιώτες και 855 αντάρτες έχουν σκοτωθεί από το κύμα καταστολής και τις μάχες ανάμεσα στους στρατιώτες και στους αντάρτες, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ, η οποία προσμετρά ως πολίτες τους ένοπλους άνδρες οι οποίοι μάχονται εναντίον των τακτικών δυνάμεων στο πλευρό των αποστατών του στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)