Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Το Χαράτσι μοχλός στυγνού εκβιασμού της φασιστικής αριστεράς στην απονομή της δικαιοσύνης.


Αποτέλεσμα εικόνας για χαράτσι δεηΣήμερα (19/11/2015) στις 11:30 π.μ. μετά από πέντε αναβολές εκδικάστηκε στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης του Ελληνικού Δημοσίου (από τον τότε υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα) στην απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που είχε δικαιώσει την προσφυγή της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών - ΙΝΚΑ, καθώς και τις επιμέρους τοπικές καταναλωτικές οργανώσεις με εκπρόσωπο τον Ιωάννη Μυταλούλη και του κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας με εκπρόσωπο τον Γιώργο Κόκκα, για το ληστρικό φόρο ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, ΕΕΤΗΔΕ – ΕΕΤΑ ή αλλιώς ΕΝΦΙΑ ή όπως όλοι μας γνωρίζουμε το Χαράτσι της ΔΕΗ.

Η τεχνική των δικηγόρων του κράτους είναι πλέον γνωστή, πρώτα προσπαθούν να πείσουν ότι το δικαστήριο είναι αναρμόδιο για τέτοιες αποφάσεις και μετέπειτα με έμμεσες απειλές επηρεάζουν την κρίση των δικαστών, με έναν ουσιαστικό και γενικευμένο εκβιασμό προς αυτούς, ρίχνοντας τους την ευθύνη της οικονομικής καταστροφής της χώρας.

Το ίδιο έγινε με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου με την βοήθεια των ΜΜΕ που διέδιδαν την πτώχευση της Ελλάδος, για να νομιμοποιηθεί ο Αντισυνταγματικός έκτακτος φόρος για δύο χρόνια. Μια απόφαση που από ότι φάνηκε μετέπειτα ήταν λανθασμένη από την ιδιαίτερη φόρτιση που δέχθηκαν οι δικαστές του ΣτΕ.

Αξίζει να αναφερθούμε ότι στην προηγούμενη αναβολή (23/04/2015) που ζήτησαν οι δικηγόροι του ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι δεν προσήλθαν δηλώνοντας άρρωστοι και κάποιοι άλλοι ζήτησαν αναβολή επειδή δεν πρόλαβαν να ενημερώσουν τον τότε υπουργό οικονομικών Ιωάννη Βαρουφάκη, ο οποίος είχε υποχρεώσεις διαπραγμάτευσης στην Ε.Ε. Μάλιστα αναφέρθηκαν ότι προτίθενται να προβούν σε διαβούλευση σχετικά με αυτό το φόρο.

Μετά από επτά μήνες η στάση τους άλλαξε τελείως, έχοντας «αρπάξει» για δεύτερη φορά την εξουσία το ΣΥΡΙΖΑ και που την παράδωσαν άνευ όρων στην Τρόικα και στους δανειστές. Έτσι επανήλθε ο ίδιος συνήγορος του Δημοσίου, προσπαθώντας τώρα να αναλύσει το χρέος της χώρας για τα επόμενα χρόνια ότι θα φτάσει σε ποσοστό του ΑΕΠ το 200 %, δηλαδή θα έχει συνεχόμενη αύξηση και ότι η απορριφθηκή απόφαση του δικαστηρίου θα έχει δεινά αποτελέσματα για την οικονομία της χώρας. Με αυτό τον τρόπο και λέγοντας ότι οι εισπράξεις από τους φόρους στα ακίνητα φτάνουν τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ καθώς και ότι από το Χαράτσι έχουν εισπραχθεί 7,5 δις Ευρώ με την καταδικαστική απόφαση θα πρέπει το Δημόσιο να επιστρέψει αυτό το τεράστιο ποσό και θα καταστραφεί η χώρα.

Ο αντίλογος του δικηγόρου των ενώσεων καταναλωτών κύριος Μυταλούλης ανάφερε ο Άρειος Πάγος δεν είναι φορολογικό δικαστήριο και ότι ψευδός ισχυρίζεται κάτι τέτοιο ο συνήγορος του Δημοσίου αποκρύβοντας την αλήθεια στο δικαστήριο, όπου για να επιστραφεί έστω και ένα Ευρώ από φόρο θα πρέπει ο φορολογούμενος να υποβάλλει προσφυγή, δεν μπορεί να υποβάλλει αγωγή, πάγια διάταξη του κώδικα διοικητικής δικονομίας, συνεπώς αν κρίνει ο Άρειος Πάγος την Αντισυνταγματικότητα του φόρου δεν θα επιστραφούν αυτά τα χρήματα, διότι απλούστατα 8 εκατομμύρια καταναλωτές δεν έκαναν προσφυγές. Συνεπώς το κλίμα πανικού δούλεψε πολύ καλά στο ΣτΕ και επηρέασε τις αποφάσεις του.


Αυτά και άλλα πολλά συζητήθηκαν σήμερα στον Άρειο Πάγο, και στην συνέχεια σας παρουσιάζουμε την προπαγάνδα των μεγάλων ιστολογίων που πληρώνουν δημοσιογράφους να περνάνε έντεχνα τις απόψεις του φασιστικού κατεστημένου και των δανειστών, αναδεικνύοντας μονόπλευρες απόψεις, με πολύ προσεκτική γραφή, ώστε να γίνει πειστική η απάτη και το ψεύδος του συνήγορου του Δημοσίου, γνωρίζοντας ότι οι δικαστές θα επηρεαστούν από παρόμοια δημοσιεύματα. Σε μια πρωτοφανή προπαγάνδα που συνολικά δεν είναι τίποτα άλλο από στυγνό εκβιασμό στην απονομή της δικαιοσύνης.

"Αν το χαράτσι κριθεί αντισυνταγματικό, το δημόσιο θα πρέπει να επιστρέψει 6,5 δισ."

Του Παναγιώτη Στάθη

"Αν το χαράτσι κριθεί αντισυνταγματικό, το δημόσιο θα πρέπει να επιστρέψει 6,5 δισ."Με το επιχείρημα ότι αν οριστικά ο Άρειος Πάγος κρίνει αντισυνταγματικό το χαράτσι στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, τότε θα τιναχθούν στον αέρα τα δημοσιονομικά του κράτους αφού το δημόσιο θα κληθεί να επιστρέψει περί τα 6,5 δισ. ευρώ, ο εκπρόσωπος του Δημοσίου συντάχθηκε με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που εισηγήθηκε να κριθεί από την Ολομέλεια ου δικαστηρίου, συνταγματικό και νόμιμο.

Ο συνήγορος του Δημοσίου ανέφερε ότι από το χαράτσι εισπράχθηκαν 2 δισεκατομμύρια ευρώ και μέχρι σήμερα το ποσό έχει ανέλθει στα 6,5 δισ. ευρώ όμως οι δικηγόροι των καταναλωτικών οργανώσεων ωστόσο απάντησαν ότι προϋπόθεση για την επιστροφή των χρημάτων στους καταναλωτές είναι να έχουν ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Κουτζαμάνη ως Θάνου

Αξιοσημείωτο είναι πως της Ολομέλειας προεδρεύει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου η οποία σε προηγούμενη απόφαση του  Δ΄ Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου (το οποίο  έχει κρίνει κατά πλειοψηφία 3 υπέρ και 2 κατά ότι το χαράτσι είναι αντισυνταγματικό) είχε ταχθεί υπέρ της αντισυνταγματικότητας του επίμαχου τέλους. Σήμερα ενώπιον της Προέδρου η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη η οποία στην εισήγηση της υποστήριξε ότι το χαράτσι δεν αποτελεί νέο πάγιο φόρο επί της ακίνητης περιουσίας, αλλά έκτακτο μέτρο λόγω της οικονομικής κρίσης και δεν παραβιάζει τα άρθρα του Συντάγματος.

Επίσης, υποστήριξε ότι το ειδικό τέλος "δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελεί δυσανάλογη επέμβαση στην περιουσία ενός εκάστου των φορολογουμένων" λόγω του περιορισμένου χρονικού διαστήματος επιβολής του αλλά και του ύψους του".

Η απόφαση θα ληφθεί τις επόμενες εβδομάδες. Επισημαίνεται ότι το χαράτσι έχει κριθεί σύμφωνο με το Σύνταγμα από την ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (παράνομη είχε κριθει μόνο η διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω μη πληρωμής του), κάτι που σημαίνει ότι αν ο Άρειος Πάγος εκδώσει διαφορετική απόφαση τότε την υπόθεση θα κρίνει οριστικά το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.

 capital.gr

 Φωτογραφία από : 2.bp.blogspot.com

   ΠΗΓΗ: http://eleftheroiellines.blogspot.com/2015/11/blog-post_801.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)