Κυριακή 3 Μαΐου 2015

«Η ρωσική αρκούδα ξυπνάει από τη χειμερία νάρκη»

Τούρκικο δημοσίευμα επικαλούμενο αμερικανικό περιοδικό ‘εθνικού συμφέροντος’ επισημαίνει ότι ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε την πιο ολοκληρωμένη διαδικασία εκσυγχρονισμού και επανεξοπλισμού του, στην πρόσφατη ιστορία του.

Με τίτλο «Η αρκούδα ξυπνάει από τη χειμερία νάρκη» παρομοιάζει τον προγραμματισμό και την ανάπτυξη που πραγματοποιείται τελευταία στη ρωσική πολεμική μηχανή, προκειμένου να φθάσει στο στόχο που έχει θέσει: τον πιο ισχυρό στρατό στην Ευρασία.
Ξέχωρα από την απόφαση για την παραγωγή του υπερηχητικού βομβαρδιστικού Tu-160, η δημιουργία του άρματος μάχης T-4 είναι ένα σύγχρονο επίτευγμα, το οποίο θα παρουσιασθεί στην
παρέλαση της 9ης Μαΐου στην επέτειο των 70 ετών από τη Νίκη στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το τεθωρακισμένο άρμα T-72, θα πάρει τη θέση του T-80 και του T-90 και είναι πλήρως εξοπλισμένο με επιθετικό σύστημα πολυβόλου 125 χιλιοστών, στο οποίο θα υπάρχει ένας μη επανδρωμένος πύργος. Το τανκ θα είναι εξοπλισμένο με αυτόματο πρόγραμμα εγκατάστασης, έτσι ώστε να μην χρειάζεται πάνω από τρία άτομα μέσα σε αυτό.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει παρουσιασθεί και το τεθωρακισμένο όχημα πεζικού ‘Kurganets’ που παρομοιάζεται με το σουηδικό CV-90. Τα στοιχεία για το αυτό το τελευταίο επίτευγμα είναι άγνωστα ακόμη, αλλά το όχημα περιλαμβάνει ένα πολυβόλο των 30 χιλιοστών και ένα αντιπυραυλικό – αντιαρματικό σύστημα.
Νέα συστήματα, επίσης, έχουν τοποθετηθεί σε τεθωρακισμένα άρματα μάχης, όπως συστήματος πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων τύπου Σμέρτς ή "Koalitsiya-SV" των 300 χιλιοστών, σημειώνει το δημοσίευμα, που προσθέτει ότι η μαζική παραγωγή είναι σε εξέλιξη.

tilegrafima.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)