Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

BUCARESORT - LANGLEYRESORTBUCABEACH – Ξενοδοχείο Υγειονομική ΒΟΜΒΑ στην παραλία ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ του δήμου Μεσσήνης



Ο ΔήμοςΜεσσήνης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιτρέπουν την λειτουργία ξενοδοχείου στην παραλία ΧΡΥΣΗ ΑΜΜΟΣ του χωρίου ΑΝΑΛΗΨΗ,μολονότι δεν πληροί τους υγειονομικούς όρους λειτουργίας και δεδομένου ότι έχει προβεί σε σωρεία παραβάσεων του πολεοδομικού κώδικος, καὶκαταπατήσεων δημοσία γης.

Με βάση την κείμενη νομοθεσία ουδέποτε έπρεπε να λειτουργήσει η μονάδα αυτή καθ΄ όσον ουδέναόρον της αδειοδοτήσεώς της εσεβάσθηκαὶ σύμφωνα με το με αρ. πρωτ. 3591/16-08-2010 της υπηρεσίας τουρισμού Πελοποννήσου, στην παρ. 1 της σελίδος 2.

«Πρέπει να εφαρμόσετε πλήρως και με ακρίβεια τα εγκεκριμένα σχέδια, διότι διαφορετικά δεν είναι δυνατόν να σας χορηγήσουμε το κατά νόμο ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ της μονάδας σας»

Σημείωσιςσυντάκτου: «αν όμως σε καλύπτει το ΑΤ Μεσσήνης και ο φίλος του Πρωθυπουργού δήμαρχος Μεσσήνης, όλο και κάτι θα γίνει»

Ιδού οι επιβληθείσες ποινές, με το ανηρτημένο στο διαδίκτυο έγγραφοΑΔΑ: Β4557Λ1-ΩΨ5 της ΠεριφερείαςΠελοποννήσου, για την υγειονομική βόμβα. Παρά ταύτα,ανανεώθηκε η άδεια λειτουργίας της ξενοδοχειακής μονάδος τηςεταιρείας «BOUCARESORTA.E. – Ξενοδοχειακές Τουριστικές & ΤεχνικέςΕπιχειρήσεις» ή ETTELA.E. ή - LANGLEYRESORTBUCABEACH ή BUCARESORTA.E. δεδομένου ότι εμφανίζεται με όλες αυτές τις επωνυμίες στα επίσημα δημόσια έγγραφα.

1.        Πρόστιμο πεντακοσίων (500 €) Ευρώ επειδή η δεν διέθετε μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων της μονάδας, άδεια διάθεσης υγρών αποβλήτων βάση της Ε1β/221/22-1-65

2.        Πρόστιμο χιλίων διακοσίων (1200 €) Ευρώ επειδήτο σύστημα επεξεργασίας και διάθεσης των υγρών αποβλήτων δεν έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 526/16.4.2012 (Δ/νση Δημόσιας Υγείας Ν.Α. Μεσσηνίας) εγκεκριμένη μελέτη διάθεσης υγρών αποβλήτων και την 1196/110/581/19.5.2010 (Δ/νση Περιβάλλοντος Ν.Α. Μεσσηνίας) θεώρηση μελέτης διάθεσης υγρών αποβλήτων κατά παράβαση του όρου Β.3.1 της σχετ. (39) Α.Ε.Π.Ο.

3.        Πρόστιμο διακοσίων (200 €) Ευρώ επειδή οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ) δεν έχουν περιμετρική περίφραξη κατά παράβαση του όρου Β.3.2 της σχετ. (39) Α.Ε.Π.Ο.

4.        Πρόστιμο εκατό (100 €) Ευρώ επειδήδεν επέδωσε και δεν διέθετε στο χώρο της δραστηριότητας την εγκεκριμένη μελέτη Α.Ε.Π.Ο. κατά παράβαση του γενικού όρου της παραγράφου ΣΤ της σχετ. (39) ΑΕΠΟ.

5.        Πρόστιμο τριακοσίων (300 €) Ευρώ επειδή έχει πραγματοποιηθεί εκτεταμένη φύτευση μη ενδημικής και υδροφόρας καλλιέργειας (Γκαζόν) κατά παράβαση του όρου της παραγράφου Δ.1 της σχετ. (39) ΑΕΠΟ.

6.        Πρόστιμο δύο χιλιάδων (2000 €) Ευρώ επειδήδιαπιστώθηκε η ύπαρξη εκτεταμένης φύτευσης μη ενδημικής και υδροφόρας καλλιέργειας (Γκαζόν) και η ανάπτυξη κατασκευών ήτοι: προκατασκευασμένη πισίνα, κτήριο – αναψυκτήριο, μεταλλική πέργκολα, τσιμεντένιοι και ξύλινοι διάδρομοι, για τις οποίες δεν προσκομίσθηκαν οι απαιτούμενες βάση του ισχύοντος οικοδομικού κανονισμού αδειοδοτήσεις. Το σύνολο των επεμβάσεων στην ανωτέρω έκταση (η οποία δυνάμει του σχετ. (30) ανήκει στην περιοχή ΠΠΕΔ1 και δυνάμει του άρθρου 20 παρ.8α του Ν. 3937/2011 παρουσιάζει χαρακτηριστικά κρίσιμης παράκτιας ζώνης), συνιστά μορφολογική αλλοίωση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος κατά τα προβλεπόμενα το Ν.1650/1986 όπως ισχύει.

7.        Πρόστιμο τριακοσίων (300 €) Ευρώ επειδήδιαπιστώθηκε η ύπαρξη δυο κολυμβητικών δεξαμενών χωρίς την απαιτούμενη αδειοδότηση κατά παράβαση του όρου της παραγράφου Δ.2 της σχετ. (39) ΑΕΠΟ.

8.        Πρόστιμο διακοσίων (200 €) Ευρώ επειδήδιαπιστώθηκε η ύπαρξη καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς την απαιτούμενη αδειοδότηση βάση της ισχύουσας υγειονομικής νομοθεσίας.

Με πρόστιμο 4.800 ευρώ μπορεί ο οποιοσδήποτε να μετατρέψει τον δημόσιο πλούτο σε ιδιωτικό. Για να είμαστε ειλικρινείς χρειάζεται και ολίγον έξωθεν βοήθεια όπως η συνδρομή του φίλου του πρωθυπουργού και δημάρχου Μεσσήνης, την ένοχη ανοχή των εξαρτωμένων από τα οικονομικά συμφέροντα βουλευτών όλων των πολιτικών παρατάξεων αλλά και όσων δεν εξαρτώνται μια και αυτοί χορεύουν τον ίδιο χορό και κάνουν τα στραβά μάτια, όπως το ΑΤ Μεσσήνης, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμών, και, πρωτίστως, η Εισαγγελία και Πολεοδομία Καλαμών.

Βεβαίως, υπάρχει και σωρεία άλλων παραβάσεων όπως ή κατσκευή έργων σε δημόσια αγροτική οδό, η κατασκευή και προσπάθεια κατοχής της ιδιοκτησίας του εκλιπόντος ΛΑΖΑΡΑΚΗ, ομόρου προς το ημέτεροναγροτεμάχιονάλλά και έκείνο της μη τηρούσης τους υγειονομικούς όρους εταιρείας, που παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να λειτουργεί.

Οι κάτοικοι της περιοχής καλόν είναι να προσέχουν όταν ἀποφασίζουν να επισκεφθούν την εν λόγω ξενοδοχειακή μονάδα

Ιωάννης Καραδημητρόπουλος

Κάτοικος Γαλλίας

Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: 
δημοσιεύουμε την επιστολή που μας έστειλαν γιατί η Ελλάδα της μίζας και της λαμογιάς, των συμφερόντων αλλά και της απάτης δεν θα σβήσει ποτέ, ακόμα και με τους εκατομμύρια ανέργους κάποιοι θα πατάνε πάνω σε πτώματα για να επωφεληθούν. Ας ελπίζουμε ότι το 2013 θα είναι χρονιά αναγέννησης για τον Έλληνα, να γίνει περισσότερο ανθρώπινος, να αγαπάει τον δίπλα του και να παλέψει για το κοινό καλό της πατρίδας μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)