Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Αγωγές των δικαστικών Ενώσεων κατά του Μνημονίου ΙΙΙ

Δικαστικές Ενώσεις και 602 δικαστές από όλο το φάσμα της Δικαιοσύνης προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
Όλες οι δικαστικές Ενώσεις και 602 δικαστές από όλο το φάσμα της Δικαιοσύνης προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να κριθεί αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) το Μνημόνιο ΙΙΙ (Ν. 4093/2012) κατά το σκέλος εκείνο που μειώνει αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012 τις αποδοχές και τις συντάξεις των δικαστικών λειτουργών και ρυθμίζει τμηματικά τον τρόπο επιστροφής των "αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών" στο Δημόσιο.


Δηλαδή προβλέπεται η τμηματική επιστροφή των επιπλέον πόσων που έλαβαν από την 1.8.2012 μέχρι 31.12.2012, λόγω της αναδρομικής μείωσης των αποδοχών και των συντάξεών των δικαστών και εισαγγελέων.
Τόσο οι δικαστικές Ενώσεις, όσο και οι δικαστές, ζητούν  παράλληλα να ακυρωθεί η από 14.11.2012 απόφαση του υπουργού Οικονομικών που προβλέπει την επιστροφή «των αχρεωστήτως καταβληθεισών αποδοχών και συντάξεων» που προκύπτουν από την εφαρμογή του Μνημονίου ΙΙΙ (αναδρομική μείωση αποδοχών και συντάξεων).

Ως προς το Μνημονίο ΙΙΙ ζητούν να ακυρωθεί η υποπαράγραφος Γ 1, που αφορά στις μισθολογικές διατάξεις των απασχολουμένων στον δημόσιο τομέα.
 

fthis.gr



Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:

φαίνεται το Λόμπι των Δικαστικών καταφέρνει να ενωθεί όταν θίγονται τα συμφέροντα τους, ο λαός να δούμε πότε. Το μνημόνιο ΙΙΙ είναι άραγε αντισυνταγματικό μόνο στην υποπαράγραφο Γ1 ; Το ξεπούλημα της χώρας μας δεν τους απασχόλησε ποτέ ; Ο Ελληνικός λαός που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, που δεν έχει πετρέλαιο να ζεσταθεί, που οι μαθητές δεν έχουν θέρμανση στα σχολεία τους, που οι φόροι είναι αμέτρητοι και εξαθλιωτικοί δεν τους απασχολεί ; Τελικά μήπως και αυτοί έγιναν μέρος της συμμορίας της «άρχουσας» και προδοτικής τάξης ;  
Αυτό που ζούμε δεν είναι τύφλωση αλλά μηδενισμός αξιών, πατάνε πάνω στα πτώματα του Έλληνα για να επιζήσουν και να μην μειωθεί ο μισθός τους και από ότι φαίνεται θα μπορούσαν να πουλήσουν την ψυχή τους στον διάβολο αυτόν. Η απόλυτη δουλεία στο χρήμα ... 
  
Ας μην ξεχνάμε ὀμως: 
Η δανειακή είναι το κύριο πρόβλημα όχι τα μνημόνια ! 
(πατήστε στον σύνδεσμο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)