Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Σε κατασκοπευτική αποστολή στα Φόκλαντ το χαμένο υποβρύχιο της Αργεντινής!

Σε κατασκοπευτική αποστολή στα Φόκλαντ το χαμένο υποβρύχιο της Αργεντινής!

  • (Φωτ.: EPA / Argentina Navy)
Μια νέα διάσταση δίνεται στην υπόθεση του χαμένου υποβρυχίου του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής San Juan. Τέσσερις μήνες έχουν περάσει και ακόμα δεν έχουν βρεθεί ίχνη του υποβρυχίου, με τους συγγενείς του 44μελούς πληρώματος να αναζητούν απαντήσεις.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής αποκάλυψε πως το San Juan βρισκόταν σε «αποστολή κατασκοπείας» στα νησιά Φόκλαντ, τα οποία αποτελούν βρετανικό έδαφος.
Η εξέλιξη αυτή αλλάζει τα δεδομένα, καθώς μέχρι τώρα όλοι οι αξιωματούχοι
υποστήριζαν πως το υποβρύχιο βρισκόταν σε αποστολή ρουτίνας και ο λόγος της βύθισής του ήταν ένα βραχυκύκλωμα. Ο επικεφαλής προσωπικού της κυβέρνησης Μάρκος Πένας, απαντώντας σε ερώτηση για την εξέλιξη της έρευνας για το υποβρύχιο, είπε στο κοινοβούλιο της Αργεντινής ότι το San Juan βρισκόταν σε μυστική αποστολή προκειμένου «να καταγράψει κινήσεις και να φωτογραφήσει πλοία, τοποθεσίες, κτίρια, τάνκερ μεταφοράς πετρελαίου και πολεμικά πλοία με άλλες σημαίες», προσθέτοντας ότι είχε και δεύτερη αποστολή του ήταν «να στείλει αυτό το υλικό σε μας, προκειμένου να το επεξεργαστούμε και να διαπιστώσουμε τις κινήσεις πλοίων και αεροσκαφών στην περιοχή των νησιών Μαλβίνας (Φόκλαντ)».
Στη συνέχεια επισήμανε ότι καταγράφηκε λίστα με πλοία και αεροσκάφη της RAF που ταυτοποίησε το υποβρύχιο, στην περιοχή των νησιών Φόκλαντ. Η έγκριση για την αποστολή δόθηκε στις 24 Οκτωβρίου, με τον τίτλο «Control of the Sea Patrol» (Έλεγχος της Θαλάσσιας Περιπολίας), έναν μήνα πριν χαθεί στην άβυσσο το San Juan. Στις 15 Νοεμβρίου, την ημέρα που χάθηκε το στίγμα του, το σχέδιο πέρασε στη «φάση 2, επίπεδο 4», ενώ το San Juan είχε πετύχει να καταγράψει εικόνες και βίντεο από αεροσκάφη της RAF και της τοπικής κυβέρνησης των νησιών Φώκλαντ.
Το επόμενο διάστημα είχε κυκλοφορήσει η φήμη, από συγγενείς του πληρώματος, ότι το υποβρύχιο είχε εντοπιστεί από βρετανικό ελικόπτερο και ότι είχε γίνει εμπλοκή. Η πληροφορία αυτή είχε χαρακτηριστεί «ολοκληρωτικά αναληθής» από το υπουργείο Άμυνας της Αργεντινής. Η ομολογία του επιτελάρχη της κυβέρνησης της Αργεντινής ανατρέπει τα δεδομένα, καθώς πλέον είναι ανοικτό το ενδεχόμενο το υποβρύχιο San Juan να βυθίστηκε από εχθρικά πυρά και να μην εξαφανίστηκε λόγω μηχανικής βλάβης.
pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)