Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Ερευνα ΣΕΒ: 38% υψηλότερος ο μισθός των δημοσίων υπαλλήλων από τους ιδιωτικούς

Στο θέμα των δημοσίων δαπανών και των εργαζομένων στο Δημόσιο επανέρχεται ο ΣΕΒ σημειώνοντας ότι η  μονομερής λιτότητα μέσω φόρων τείνει να συμπιέζει ή και να αποθαρρύνει την ιδιωτική οικονομική δραστηριότητα αφήνοντας στο απυρόβλητο τις δημόσιες δαπάνες.

Στη εβδομαδία ανάλυση του Συνδέσμου για την ελληνική οικονομία ο ΣΕΒ σημειώνει η ανακάμπτει λόγω αύξησης της ζήτησης, που επηρεάζεται κυρίως από εξωγενείς παράγοντες (τουρισμός, εξαγωγές) αλλά η συνεπακόλουθη αύξηση της απασχόλησης δεν συνοδεύεται και από υψηλότερους μισθούς, καθώς η ανεργία διατηρείται ακόμη σε υψηλά επίπεδα.
Από την ανάλυση των στοιχείων αμοιβών (μισθοί και απασχόληση) διαπιστώνεται η «ψαλίδα» στην αγορά εργασίας μεταξύ του
ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
Το πρώτο τρίμηνο του 2017 οι μισθωτοί του Δημόσιου τομέα ήταν 806,2  χιλιάδες αριθμός που αντιστοιχεί στο 51% των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα (1. 585 εκατ. εργαζόμενοι). Είναι δηλαδή το 34% του συνόλου των μισθωτών, ενώ δραστηριοποιούνται στην οικονομία 1.246.6 εκατ. σε ατομικές επιχειρήσεις και σαν ελεύθεροι επαγγελματίες.

Για τη συνέχεια iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)