Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Ο Νίκος Φίλης επανέρχεται στη κυβέρνηση κι η Κονιόρδου απογοητεύει Μητροπολίτες!


Του Γιώργου Θεοχάρη

Στον επερχόμενο ανασχηματισμό ο Νίκος Φίλης θα επανενταχθεί στο κυβερνητικό σχήμα, διαβεβαιώνει στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ πηγή του Μεγάρου Μαξίμου.

Δεν θα του δοθεί πρωτοκλασάτο υπουργείο αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να του δώσει χαρτοφυλάκιο δεύτερης κλάσης.
Πολύ πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο να πάρει το υπουργείο πολιτισμού. Αν αυτό γίνει, τότε θα μιλάμε για επιζήμια επιλογή εις βάρος της  Εκκλησίας καθώς ο τέως υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων δείχνει να έχει απωθημένα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που είχε ζητήσει την αποπομπή του από το εν λόγω υπουργείο.
Υπενθυμίζουμε ότι,μέσα από το υπουργείο πολιτισμού υλοποιούνται όλα τα προγράμματα ΕΣΠΑ που αφορούν τα ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ μνημεία, Ναούς, Μητροπόλεις και μοναστήρια.
Ο Νίκος Φίλης σε μία τέτοια θέση μάλλον μόνο «κακό» θα μπορούσε να κάνει, δεδομένης και της ΄΄τραυματισμένης ΄΄ σχέσης του με Ιεράρχες και κυρίως με το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο.
Την ίδια ώρα, απογοητευμένος από τη συνεργασία του με την νυν υπουργό πολιτισμού, Λύδια Κονιούρδου, δείχνει ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, μου μεταφέρει πληροφοριοδότης μου από την ιστορική μητρόπολη της Ηπείρου.
Σε επίσκεψη της, το περασμένο καλοκαίρι στα Γιάννενα, η κ. Κονιόρδου φέρεται να μην βρήκε κανένα σημείο επικοινωνίας και επαφής  με τον κ. Μάξιμο που προσπαθεί να προχωρήσει έργα μείζονος σημασία στη μητροπολιτική περιοχή του.
Επίσης η υπουργός πολιτισμού επιδιώκει να μετατρέψει τα Μετέωρα σε ένα κοσμικό τουριστικό κέντρο παραβλέποντας τον προσκυνηματικό χαρακτήρα τους.
Αυτό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στη τοπική μητρόπολη και στην Εκκλησία της Ελλάδος που προσπαθούν να βρουν λύση στα σχέδια της ηθοποιού της Επιδαύρου κ. Κονιόρδου.
vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)