Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Το Bitcoin θα παρασύρει στον "πάτο" όλα τα ψηφιακά νομίσματα πριν "πεθάνει"


Το Bitcoin θα παρασύρει στον "πάτο" όλα τα ψηφιακά νομίσματα πριν "πεθάνει"
Του Panos Mourdoukoutas
Η μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη απειλή για το Bitcoin δεν είναι οι μεγάλες κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες. Είναι η ίδια η τεχνολογία πίσω από το Bitcoin που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία άλλων κρυπτονομισμάτων.
Αυτό αποδεικνύεται από την ταχεία αύξηση της προσφοράς άλλων κρυπτονομισμάτων που ανταγωνίζονται το Bitcoin. Μια μεγαλύτερη προσφορά κρυπτονομισμάτων έχει τη δυνατότητα τελικά να συνθλίψει τις τιμές του Bitcoin, όπως συνέτριψε τις τιμές των τουλιπών  η μεγαλύτερη προσφορά στον 19ο αιώνα.
Ωστόσο, αν κρίνουμε από τις πρόσφατες επιδόσεις των αγορών κρυπτονομισμάτων, το Bitcoin θα συνθλίψει τα υπόλοιπα ψηφιακά νομίσματα - πριν το ίδιο συντριβεί. 
Την περασμένη εβδομάδα, το Bitcoin κέρδισε 8,48%, ενώ το Etherium έχασε σχεδόν 10%, το Ripple περίπου 22%, το Litecoin 10,37% και το Dash 8,23%.
Ψηφιακό νόμισμαΠοσοστό επί τοις 100
Bitcoin8,48
Etherium-9,98
Ripple-21,98
Litecoin-10,37
Dash-8,23
Monero-6,91
IOTA-7,26
Για να είμαστε δίκαιοι, υπάρχει ένας μικρός αριθμός άλλων κρυπτονομισμάτων που ενισχύθηκαν την περασμένη εβδομάδα, όπως τα Stratis, Walton και GameCredits. Επιπλέον, τα δεδομένα μιας εβδομάδας δεν επαρκούν για να επιβεβαιώσουν μία τάση. Ωστόσο, υπάρχουν σοβαροί λόγοι να πιστεύουμε ότι τα άλλα κρυπτονομίσματα δεν θα αποδειχθούν "αντάξια” του Bitcoin.
Ένας λόγος είναι η εμπιστοσύνη που έχει κερδίσει το Bitcoin μεταξύ των χρηστών ως εναλλακτική λύση έναντι των εθνικών νομισμάτων. Ένας άλλος λόγος είναι ότι τα άλλα κρυπτονομίσματα δεν είναι τόσο καλά όσο το Bitcoin. Έπειτα, υπάρχουν ανησυχίες για την απάτη στα άλλα κρυπτονομίσματα, καθώς οι αρχικές προσφορές νομισμάτων (ICOs) και οι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων εξακολουθούν να μην υποβάλλονυαι σε ρυθμίσεις και οι μεμονωμένοι επενδυτές "βομβαρδίζονται” από τα νέα ψηφιακά νομίσματα.
Αν και αυτές οι ανησυχίες βοήθησαν το Bitcoin το τελευταίο διάστημα, τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν μακροπρόθεσμα, αν μια καλοστημένη απάτη στις αγορές κρυπτονομισμάτων προκαλέσει το "λουκέτο” σε περισσότερα ανταλλακτήρια Bitcoin - ή αν σκοτώσει την επενδυτική διάθεση για όλα τα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin.
Το άρθρο είναι από συνεργάτη του Forbes και οι απόψεις που εκφράζονται είναι προσωπικές

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)