Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ένα άρθρο πραγματική αποκάλυψη… Όχι ότι δεν είναι γνωστά τα περισσότερα, αλλά συνεχώς επιβεβαιώνονται και για τους πιο δύσπιστους. Διαβάστε το.
»
Ως κάποιος που καλύπτει την κρίση τα τελευταία χρόνια, λίγα ονόματα αντηχούν με μια ξινή νότα, όπως αυτό του πρώην Αμερικανικού πρεσβευτή Geoffrey Pyatt.
Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών υπό τη Βικτόρια Νούλαντ, βρίσκεται τώρα στην Αθήνα, ο Θεός ξέρει για ποια αποστολή.
Επιζών της διοίκησης Obama, ο Pyatt είναι κακή είδηση για όποιον έχει μελετήσει τους ρόλους του στο παρελθόν σε χώρες που βρίσκονται σε κρίση. Για μια ιδέα της αποστολής του, απλά το να διαβάζεις τίτλους για τις δραστηριότητές του από την άφιξή του στην Ελλάδα, προσφέρει ενδείξεις.
Πέφτοντας το μάτι στον Greek Reporter, ένα άρθρο με τίτλο «Ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Geoffrey R. Pyatt προωθεί την ανάκαμψη της Ελλάδας στους Αμερικανούς επενδυτές», μας λέει από πού προέρχονται οι εντολές του Τσίπρα.
Στις 27 Ιουνίου, ο Pyatt παπαγαλίζει την αφήγηση της προσέλκυσης επενδύσεων στην 6η Έκθεση Επενδύσεων στην Ελλάδα. Στις 30 Ιουνίου ο Τσίπρας παρακαλούσε τους επενδυτές που ήδη κάηκαν από την ελληνική επιχειρηματικότητα να βάλουν περισσότερα μετρητά.
Ο ελληνικός λαός έχει βαρεθεί τις υποσχέσεις, υποσχέσεις, υποσχέσεις από τους ηγέτες του και τους παγκόσμιους καρχαρίες επίσης. Η αντιπολίτευση του Τσίπρα αντικρούει τώρα τις αξιώσεις του πρωθυπουργού ότι οι ξένες επενδύσεις βρίσκονται καθ’ οδόν. Το φιλελεύθερο-συντηρητικό κόμμα Νέα Δημοκρατία είναι τώρα στο κυνήγι του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (Syriza) του Τσίπρα, ο οποίος μοιάζει πολύ λιγότερο ριζοσπαστικός και περισσότερο με ένα κόμμα του «ναι» στην ηγεμονία των ΗΠΑ.
Επιστρέφοντας στον Geoffrey Pyatt και στα «αμερικανικά» σχέδια, υπάρχουν συμφέροντα των ΗΠΑ μόνο όταν πρόκειται για την Ελλάδα ή για οποιοδήποτε άλλο έθνος.
Το… λαβράκι για τον Pyatt και την αποστολή του δεν είναι τόσο δύσκολο να εξακριβωθεί. Έχω μελετήσει τον τύπο και τον τρόπο με τον οποίο το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών λειτουργεί σε ροές κοινωνικών και άλλων μέσων ενημέρωσης όσο και κάθε αναλυτής.
Η «διατύπωση» ή η «αφήγηση» προδίδει σαφώς τα πραγματικά συμφέροντα αυτών των ανθρώπων. Ο παλαίμαχος γραφειοκράτης μιλάει ανοιχτά σε μια συνέντευξη στον Greek Reporter για τις διμερείς σχέσεις και για τα «συμφέροντα» της Αμερικής όσον αφορά στην Ελλάδα.
Εκεί είναι που ο ελληνικός λαός πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή.
Κοροϊδεύοντας τους Έλληνες που ενδιαφέρονται για τις ξένες επενδύσεις των ΗΠΑ, ο πανούργος Pyatt κούνησε το καρότο των αμερικανικών συμφερόντων, αλλά στη συνέχεια πρόδωσε επίσης τον πραγματικό λόγο για τον οποίο η Ελλάδα υπέφερε τόσο άσχημα από την ύφεση.
Η Wall Street δημιούργησε ουσιαστικά μια οικονομία «εξαγοράς (κατάληψης)» για τους Έλληνες. Όταν η αγορά κατέρρευσε το 2008, όλα τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία έγιναν στόχος. Τώρα, ο Pyatt είπε στον Greek Reporter, ότι δύο Αμερικανοί επενδυτές ενδιαφέρονται να αγοράσουν το ναυπηγείο της Σύρου.
Ο άνδρας στον οποίο η Nuland είπε «Fuck the EU» (σ.σ. δεν χρειάζεται μετάφραση), όταν η Ουκρανία ετοιμάστηκε για απογύμνωση, χαρακτήρισε την πιθανή συμφωνία για το ναυπηγείο: «Ένα στρατηγικά σημαντικό περιουσιακό στοιχείο που θα θέλαμε να δούμε να παραμένει στα χέρια επενδυτών από μια χώρα του ΝΑΤΟ».
Ο Pyatt επίσης καταδύεται στην αρένα της Ρωσοφοβίας μιλώντας για ρωσικές επενδύσεις στην περιοχή.
Και πάλι, ένας από τους απόλυτα τρομακτικούς σφαγείς ηγεμόνες της πατρίδας μου, καταρρίπτει τα αντι-αμερικανικά συμφέροντα, τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά ενεργειακά συμφέροντα και ιδιαίτερα τη συμφωνία Trans Adriatic Pipeline.
Μην κάνετε κανένα λάθος εδώ, ο Geoffrey Pyatt δεν έχει κανένα συμφέρον να βοηθήσει τους Έλληνες. Η αποστολή του είναι να σταματήσει τη ροή του κεφαλαίου και τις νέες ιδέες που θα μπορούσαν να απελευθερώσουν την Ελλάδα από τον ζυγό.
Τουλάχιστον αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος μου και η ειλικρινής εκτίμησή μου.
Το έργο Trans Adriatic Pipeline είναι μια επιχειρηματική και γεωστρατηγική κίνηση των ΗΠΑ για να ανταγωνιστούν τη ρωσική ενέργεια και ανάπτυξη. Ο Pyatt, με την αλαζονική και απλοϊκή του ομιλία στους Έλληνες, αποκαλύπτει την πραγματικότητα όλων των πολέμων και των κρίσεων στην περιοχή.
Εν τω μεταξύ, επισκέφτηκα έναν αρχαιολογικό χώρο στη νότια Κρήτη, όπου οι θησαυροί των αιώνων χάνονται λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.
Κάθε μέρα βλέπω τα πρόσωπα υπερήφανων, παραγωγικών και γενναιόδωρων ανθρώπων που ωθούνται στα άκρα από τους ίδιους τραπεζίτες που μας πίεζαν πάντα. Είμαι έκπληκτος από αυτούς τους ανθρώπους για να είμαι ειλικρινής.
Αν η Αμερική είχε υποστεί ένα τέτοιο κούρεμα, οι δρόμοι θα ήταν ήδη κόκκινοι…
Ελπίζω μόνο κάποιος Έλληνας πολιτικός να βρει το θάρρος και την υποστήριξη για να σταματήσει τη ληστεία που λαμβάνει χώρα στο λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού.
Ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα της απώλειας ενός θαυμάσιου θησαυρού, την Ελλάδα που ήταν κάποτε.
»

Phil Butler
Ερευνητής πολιτικής και αναλυτής, πολιτικός επιστήμονας και ειδικός στην Ανατολική Ευρώπη, αποκλειστικά για το ηλεκτρονικό περιοδικό New Eastern Outlook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)