Παρέμβαση στο σκάνδαλο στο ΤΑΙΠΕΔ και την υπόθεση πώλησης και επαναμίσθωσης 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου, έκανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δια του εκπροσώπου της, Μαργαρίτη Σχοινά.
Αναφερόμενος στο γεγονός ότι έχουν κληθεί να απολογηθούν στον εισαγγελέα Διαφθοράς, έξι μέλη του Συμβουλίου των Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ (εκ των οποίων τρία μέλη είχαν διοριστεί από το EuroWorking Group και κατάγονται από την Ισπανία, τη Σλοβακία και την Ιταλία), ο Μαργαρίτης Σχοινάς, επεσήμανε: «Για μας, πρέπει να εξασφαλιστούν ικανοποιητικά περιθώρια λειτουργίας σε όλους τους Ευρωπαίους εμπειρογνώμονες που βοηθούν την Ελλάδα να βελτιώσει την οικονομία της και να βρει τον δρόμο της πίσω στην ανάπτυξη». Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνισε πως υπάρχει πλήρης σεβασμός ως προς τις δικαστικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Σε ότι αφορά το αίτημα του Eurogroup, οι Ευρωπαίοι υπάλληλοι να απολαμβάνουν κάποιου είδους ασυλίας στο καινούριο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, ο κ. Σχοινάς, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα εκκρεμή σημεία του ελληνικού προγράμματος, τα οποία βρίσκονται αυτήν τη στιγμή υπό διαβούλευση.
Αν ΠΡΑΓΜΑΤΙ οι εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ "βοηθούν την Ελλάδα να βελτιώσει την οικονομία της και να βρει τον δρόμο της πίσω στην ανάπτυξη», δεν έχουν κανένα λόγο ειδικών μέτρων προστασίας! Αλλά, επειδή η βοήθεια στο ξεπούλημα βωμών και εστιών της δεν αποτελεί βοήθεια, αλλά συνδρομή σε οριστική καταστροφή της Ελλάδας, οι εμπειρογνώμονες έχουν όντως ανάγκη προστασίας. Δεν βλέπω όμως τι είδους θα είναι αυτή η προστασία. Γιατί, πρώτον, ένα οποιοδήποτε μελλοντικό δικαστήριο δεν μπορεί παρά να χαρακτηίσει εγκληματική αυτή τη "βοήθεια". Και δεύτερον, γιατί αν οι άνθρωποι αυτοί έχουν γίνει τόσο μισητοί στον μέσο Έλληνα, δεν βλέπω τι είδους προστασία μπορεί να τους σώσει αν ή όταν αγριέψουν τα πράγματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητή μας κ. Μαρία Νεγεπόντη – Δελιβάνη, σήμερα όλοι μας γνωρίζουμε ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει σαν σκοπό το "ξεπούλημα" της δημόσιας περιουσίας, το μεγάλο θέμα είναι σε τι τιμές και πόσο είναι το όφελος του Ελληνικού κράτους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ κυρ. Γ. Κασιμάτης (Συνταγματολόγος) είχε ανακοινώσει δημόσια πριν περίπου δύο χρόνια ότι η ύπαρξη και ο σκοπός του ΤΑΙΠΕΔ είναι αντισυνταγματικός διότι δεν στοχεύει στο δημόσιο συμφέρον και πολλά άλλα.
Ας μην ξεχνάμε ότι αναλυτές αναφέρουν ότι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας θα έχει απολαβές της τάξεως των 10 δις. € (στη καλύτερη περίπτωση, αφού βρισκόμενος σε ανάγκη πουλάς όσο – όσο), δηλαδή τους τόκους των δανείων ενός χρόνου, μετά τι ;
Έτσι εκφράζουμε δημόσια την άποψη ότι δεν αποδεχόμαστε καμία πώληση της δημόσιας περιουσίας και ότι αυτό αποτελεί πράξη εσχάτης προδοσίας, αφού τα πολιτικά πρόσωπα που νομοθετούν, έρχονται και παρέρχονται και ότι η περιουσία του κράτους δεν τους ανήκει, είναι περιουσία του Ελληνικού λαού και όχι των πολιτικών που την διαχειρίζονται πιθανόν με μίζες - χρηματισμό - offshore κλπ κλπ.