Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Αποζημίωση 10.000 δολαρίων σε γυναίκα από τη Microsoft λόγω ανεπιθύμητης αναβάθμισης σε Windows 10!

Μπορεί τα Windows 10 να έχουν αποσπάσει σε γενικές γραμμές πολύ καλές κριτικές όσον αφορά στις επιδόσεις τους ως λειτουργικό σύστημα, ωστόσο οι πρακτικές της Microsoft όσον αφορά στη (δωρεάν) αναβάθμιση έχουν προκαλέσει ....
.....  αντιδράσεις από πολλούς: Δεν είναι λίγοι οι χρήστες σε όλο τον κόσμο που έχουν διαμαρτυρηθεί ότι δεν έδωσαν άδεια για να γίνει, κατηγορώντας τη Microsoft πως οι σχετικές επιλογές που εμφανίζονται για την αναβάθμιση, εμφανίζονται με τρόπο που «παραπλανά» τους χρήστες.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Seattle Times, το οποίο έχει αναπαραχθεί από πολλές ιστοσελίδες του ειδικού Τύπου, μια γυναίκα στην Καλιφόρνια, η Τέρι Γκόλντσταϊν, κατάφερε να κερδίσει αποζημίωση ύψους 10.000 δολαρίων από τη Microsoft ακριβώς για το συγκεκριμένο θέμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία των Windows 10 πέρυσι, ο υπολογιστής της Γκόλντσταϊν άρχισε να προσπαθεί να κατεβάσει και εγκαταστήσει το νέο λειτουργικό.

Το update, για το οποίο η ίδια υποστηρίζει ότι δεν έδωσε άδεια, απέτυχε- και ο υπολογιστής που χρησιμοποιεί για τους σκοπούς της επιχείρησής της (ταξιδιωτικό πρακτορείο) άρχισε να «σέρνεται». Απευθύνθηκε στην τεχνική υποστήριξη της Microsoft, αλλά το ζήτημα δεν λύθηκε, και η ίδια κατέφυγε στο δικαστήριο, ζητώντας αποζημίωση για χαμένα έσοδα και το κόστος ενός νέου υπολογιστή. Εν τέλει, η Γκόλντσταϊν φαίνεται πως επικράτησε, καθώς η Microsoft τον προηγούμενο μήνα απέσυρε την έφεση που είχε υποβάλει, και η ενάγουσα έλαβε 10.000 δολάρια από την εταιρεία. Ωστόσο, η Microsoft αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία, και εκπρόσωπός της είπε πως η έφεση αποσύρθηκε για να αποφευχθούν τα κόστη μιας παρατεταμένης δικαστικής αναμέτρησης.

Σημειώνεται πως η προσφορά της δυνατότητας δωρεάν αναβάθμισης λήγει σε έναν μήνα- μετά το upgrade θα κοστίζει 120 δολάρια.



Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)