Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Η ΦΑΡΣΑ ΤΟΥ #ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


---000_tsipmitsotak
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣΗΣ - ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΨΕΥΤΟΚΙΝΗΜΑ #ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΕΞΥΜΝΟΥΝ ΤΟ “ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ ΚΙΝΗΜΑ” ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ  
Για γέλια και για κλάματα είναι η θεατρική αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δήλωση του Νίκου Φίλη ότι η διαδικτυακή πρωτοβουλία #ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ για αντικυβερνητική διαδήλωση στις 15 Ιουνίου είναι “κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής” και τη συνακόλουθη τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αξίωσε την παραίτηση του υπουργού Παιδείας.

Ασφαλώς, η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να αμφισβητεί τη νομιμότητα μιας δημόσιας διαμαρτυρίας, απ' όποιο κοινωνικό ή πολιτικό χώρο προέρχεται. Δεν πιστεύουμε ότι η τοποθέτηση του Νίκου Φίλη οφείλεται σε εκνευρισμό και ανησυχία για το ενδεχόμενο να απειληθεί η κυβέρνησή του από την κινητοποίηση της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς και των συνοδοιπόρων της. Τείνουμε να πιστέψουμε ότι πρόκειται για συνειδητή προσπάθεια του κυβερνητικού επιτελείου να δημιουργήσει κλίμα τεχνητής πόλωσης ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ, εν όψει και της επετείου από το δημοψήφισμα του περσινού καλοκαιριού, για να κρατήσει στο περιθώριο τον “αποκλεισμένο τρίτο”: το μεγάλο, λαϊκό ρεύμα του ΟΧΙ, που προδόθηκε για να λεηλατηθούν τα κοινωνικά δικαιώματα και από τους δύο συνενόχους του τρίτου μνημονίου.


Ακόμη περισσότερο, όμως, δεν νομιμοποιείται η ΝΔ να εμφανίζεται σε ρόλο “θύματος” υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση στοχοποιεί ένα τάχα “αυθόρμητο” και διαδικτυακό “κίνημα πολιτών”. Και μόνο το γεγονός ότι το εν λόγω “κίνημα” εκθειάζεται ανοιχτά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη (ενώ αυτός οδεύει προς τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, όπου είναι τιμώμενο πρόσωπο), τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Ανδρέας Λοβέρδο και όλη την κουστωδία του χρεοκοπημένου παλαιομνημονιακού προσωπικού, φωνάζει από μόνο του: ότι πίσω από την τάχατες “αυθόρμητη πρωτοβουλία πολιτών” κρύβεται το ακραίο, ολιγαρχικό “Κέντρο” των ευρωφιλελέδων. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που προσπάθησαν πέρυσι τέτοιο καιρό να μετατρέψουν την Αθήνα σε... “Κίεβο” με το #ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ, εκμηδενίστηκαν πολιτικά με τη σαρωτική νίκη του ΟΧΙ, αλλά αναστήθηκαν χάρη στην ταπεινωτική συνθηκολόγηση της ομάδας Τσίπρα, που κατάφερε να γίνει χλεύη των ηττημένων. 

Άλλωστε, η ταυτότητα των δύο “πρωτεργατών” αυτού του “αυθόρμητου” κινήματος δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών. Ο ένας εκ των δύο, ο Θανάσης Χειμωνάς, πρώην υποψήφιος βουλευτής του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ, γίνεται ρεζίλι στο Πανελλήνιο καθυβρίζοντας με τον πιο χυδαίο τρόπο μια γυναίκα που του άσκησε εντελώς κόσμια, πολιτική κριτική στο Facebook. Ο άλλος, ο Γιώργος Τσουκαλαδάκης, που έγινε γνωστός σαν εισαγωγέας και τηλεοπτικός πλασιέ του “θαυματουργού κολλαγόνου”, έβγαλε όλο τον κοινωνικό ρατσισμό του εναντίον των λαϊκών στρωμάτων που στράφηκαν στην Αριστερά δηλώνοντας φόρα- παρτίδα ότι αυτοί οι άνθρωποι με τα “χαμηλά εισοδήματα και, συνήθως, το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο” είναι “ευκολόπιστοι”, οι καϋμένοι και με “πολλές αστοχίες στη ζωή τους”. Δηλαδή, ο άνεργος κι ο φτωχός είναι οι loosers, οι ανίκανοι, που δεν μπορούν να ελεεινολογούν κανέναν άλλο για τη δυστυχία τους παρά μόνο τον εαυτό τους. 

Πιο εύγλωττο από κάθε κριτική είναι το κείμενο της πρόσκλησης στο “συλλαλητήριο” του #ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ. Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν, όπως μας λένε, “συνενόηση χωρίς εχθρική συμπεριφορά” με την Ε.Ε., με άλλα λόγια κατηγορούν αυτή την κυβέρνηση, που έχει παραδώσει τα πάντα στους τροϊκανούς, ότι το κάνει με κρύα καρδιά και με τρόπο που “ερεθίζει” τους μεγάλους συμμάχους και σωτήρες μας! Αξιώνουν “περικοπές δαπανών παντού, να μπει τέλος στο σπάταλο κράτος”, δηλαδή απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και ταφόπλακα σε ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια Παιδεία και Υγεία, πράγματα που γιαυτό τον εσμό των γαλαζοαίματων είναι, άλλωστε, περιττά βάρη, αφού ούτε τα παιδιά τους πηγαίνουν σε δημόσιο σχολείο, ούτε αν αρρωστήσουν θα πάνε σε δημόσιο νοσοκομείο. Ξιφουλκούν, τέλος, εναντίον της “χειραγώγησης των ΜΜΕ”, κάτι που θα ήταν απλώς γραφικότητα, αν δεν ακουγόταν ακριβώς τις μέρες που κρίνεται αν τα μιντιακά αφεντικά τους πάρουν ή όχι τηλεοπτικές άδειες. 

Αυταπατάται οικτρά η κυβέρνηση αν πιστεύει ότι η κινητοποίηση του αντιραστικού τόξου της ευρωδουλείας θα καλύψει εξ αντανακλάσεως με “αριστερό” βερνίκι τη σκουριασμένη μνημονιακή της μετάλλαξη. Και μόνο θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν οι κραυγές του Νίκου Φίλη ότι οι αντιδραστικές δυνάμεις προετοιμάζουν υπονομευτικές κινήσεις “κατσαρόλας”- ωσάν να υπάρχει η παραμικρή σχέση ανάμεσα στην... κυβέρνηση Λαϊκής Ενότητας του Σαλβαντόρ Αλιέντε, που συγκρούστηκε μετωπικά με τον ιμπεριαλισμό και τη δική τους, ολοκληρωτικά υποταγμένη στο ευρωιερατείο και τον αμερικανικό παράγοντα κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης. 

Η απάντηση σ' αυτή την κακοστημένη παράσταση δεν μπορεί να είναι άλλη παρά η έξοδος από τις Συμπληγάδες του νέου, μνημονιακού διπολισμού και η ανακατάληψη των πλατειών από τον αποκλεισμένο τρίτο: τον λαϊκό παράγοντα, τον μόνο που μπορεί να ξαναφέρει στην Ελλάδα τον αναζωογονητικό άνεμο του ΟΧΙ, να καθαρίσει την τοξική ατμόσφαιρα του πολιτικού αδιεξόδου και να δικαιώσει το παλιό σύνθημα του “Αργεντινάσο”: Que se vayan todos!- Να φύγουν όλοι, παλαιομνημονιακοί και νεομνημονιακοί, που μαυρίζουν τη ζωή μας!  
Α.Θ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε.
ΜΕΡΕΣ ΠΙΟΥΡΙΦΟΫ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ
ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΨΕΥΤΟ-ΚΙΝΗΜΑ “ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ”
Ο Παναγ. Λαφαζάνης επικεφαλής της ΛΑ.Ε. περιόδευσε μαζί με τον Δημήτρη Στρατούλη και τη Δέσποινα Σπανού στα κεντρικά γραφεία του ΟΓΑ.
Μετά το πέρας της περιοδείας ο Παναγ. Λαφαζάνης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, έκανε τις παρακάτω τοποθετήσεις:

“Οι δηλώσεις επισήμων παραγόντων του Λευκού Οίκου, με τις οποίες επαινούν τον Αλέξη Τσίπρα γιατί “ξεφορτώθηκε” από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη της αριστερής πτέρυγας, αποτελούν όνειδος για τον ίδιο, τον εξευτελίζουν και τον διασύρουν ακόμα περισσότερο ως πρωθυπουργό δορυφόρο τους, ενώ είναι άκρως προσβλητικές για τη χώρα.

Ούτε στα πιο σκοτεινά χρόνια της εμφυλιακής και μετεμφυλιακής αμερικανοκρατίας δεν υπήρχαν τόσο ιταμές επεμβάσεις των ΗΠΑ στα εσωτερικά της χώρας μας, οι οποίες μόνο με τις προσβολές τύπου Πιουριφόυ μπορούν να συγκριθούν.

Είναι αδιανόητο και το άκρον άωτο της υποτέλειας, οι ΗΠΑ να συμπεριφέρονται στη χώρα ως να είναι σε χειρότερη θέση και από “προτεκτοράτο” και να μην υπάρχει η παραμικρή αντίδραση από κανένα στο πολιτικό σκηνικό.

Ο τόπος, δυστυχώς, έχει μια θλιβερή κυβέρνηση η οποία συγκατανεύει στις ταπεινωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ και το μόνο που κάνει είναι να στήνει κακόγουστες θεατρικές αντιπαραθέσεις με τη ΝΔ γύρω από την διαδικτυακή πρωτοβουλία “Παραιτηθείτε”, πίσω από την οποία υποκρύπτεται η αξιωματική μνημονιακή αντιπολίτευση, ενώ τη στηρίζουν επίσης, με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.
Ούτε ο κυβερνητικός εθελόδουλος μνημονιακός αυταρχισμός ούτε ψευτο-κινήματα μνημονιακής στήριξης και συνέχειας τύπου “Παραιτηθείτε”, που για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να έρθει ο Κυρ. Μητσοτάκης της Λέσχης Bilderberg στην πρωθυπουργία, έχουν την παραμικρή αξία για τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

Οι Αμερικάνοι ας μην χαίρονται για το “ξεφόρτωμα” της κυβέρνησης από τους δήθεν “ακραίους” υπουργούς της.

Γρήγορα ο ελληνικός λαός θα ξεφορτωθεί και τα δικά τους μνημονιακά φερέφωνα στην Αθήνα και τους μνημονιακούς συνδαιτυμόνες της λέσχης Bilderberg”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)