Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Πολιτική βία


Οι «εκλογείς», ιδίως οι 1.500.000 άνεργοι, καθώς επίσης οι δεκάδες χιλιάδες χρεοκοπημένοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, λιμοκτονούν, εξαθλιώνονται όλο και περισσότερο, κατάσχονται τα περιουσιακά τους στοιχεία, βυθίζονται στην κατάθλιψη, αναζητούν τη χαμένη αξιοπρέπεια τους και αγωνιούν για το μέλλον - τόσο το δικό τους, όσο και αυτό των παιδιών τους.

Την ίδια στιγμή η «κοινή γνώμη» επιμένει πως πρέπει να ψηφίσουν όλοι οι Έλληνες στις Ευρωεκλογές - εάν όχι τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία τους «απειλεί» με πολιτική αστάθεια και επομένως με την καταστροφή της χώρας εάν δεν την επιλέξουν, τότε κάποια άλλη.



Η επιμονή της «κοινής γνώμης» αιτιολογείται από το γεγονός πως το λευκό, η «ψήφος διαμαρτυρίας» δηλαδή, δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα - δεν προσμετρείται στο σύνολο και μπαίνει στην ίδια κατηγορία με την άκυρη (πηγή).

Επίσης από το ότι, η αποχή ωφελεί το ισχυρότερο κόμμα - οπότε, ψηφίζοντας λευκό ή απέχοντας, οι Πολίτες δεν εκφράζουν την αντίθεση τους στο πολιτικό σύστημα, έτσι όπως αυτό εκπροσωπείται ή λειτουργεί στην πατρίδα τους αλλά, αντίθετα, το ενισχύουν.

Εάν δε αναζητούν κάποιες άλλες λύσεις, τις οποίες δεν τους προσφέρουν ίσως τα υφιστάμενα κόμματα, όπως για παράδειγμα την αντικατάσταση της κοινοβουλευτικής με την άμεση δημοκρατία, τότε δεν έχουν καμία δυνατότητα να το προβάλλουν - αφού πρέπει να ψηφίσουν, επειδή διαφορετικά θεωρούνται «ζωντανοί πεθαμένοι», όσον αφορά τον εκλογικό τους βίο. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)