Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Τελευταία μας ευκαιρία με την ψήφο μας.

Η κυβέρνηση επιχειρεί προεκλογικά να κρύψει νέα μέτρα ύψους 7,7 δισ. ευρώ για τα επόμενα χρόνια, μειώσεις συντάξεων, κύριων και επικουρικών, περαιτέρω σύνθλιψη των μισθών και 11.000 απολύσεις, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων με την καταβολή των 500 ευρώ ως «κοινωνικό μέρισμα», το οποίο μοιράζει και σε Πακιστανούς, Αφγανούς και Αλβανούς, και κάνοντας σημαία της την απάτη της εξόδου στις αγορές και την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, όταν το έλλειμμα είναι 6 φορές πάνω και το χρέος έχει φτάσει στο… Θεό.

Στην έκθεση της Κομισιόν προβλέπονται μία σειρά νέων μέτρων, τα οποία η κυβέρνηση αποφεύγει να προσδιορίσει για λόγους εκλογικών σκοπιμοτήτων. Τα μέτρα αυτά είναι ύψους 7,7 δισ. ευρώ με το δημοσιονομικό έλλειμμα να ανέρχεται στα 2 δισ. το 2015, 3,8 δισ. το 2016 και 1,9 δισ. το 2017.
Πώς θα καλύψει το κενό αυτό η κυβέρνηση για να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους και να αποτινάξει το μνημόνιο όπως υπόσχονται οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος; Με νέες περικοπές δημοσίων δαπανών, αύξηση φόρων,
μειώσεις μισθών και συντάξεων και βέβαια απολύσεις.
Το νέο μεσοπρόθεσμο που ετοιμάζει και επρόκειτο να φέρει σύντομα στη Βουλή για ψήφιση η κυβέρνηση θα προβλέπει επιπλέον εισπράξεις φόρων 2,6 δισ. ευρώ, κυρίως από την έμμεση φορολογία (κυρίως από τους ΕΦΚ σε καύσιμα και ποτά αλλά και από τον ΦΠΑ) και τα ανταποδοτικά τέλη των Δήμων αλλά και νέες μεγάλες μειώσεις σε όλα τα κονδύλια του κράτους.
Θα περικόψει συνολικά 5,5 δισ. ευρώ από τις δημόσιες δαπάνες για την κάλυψη του δημοσιονομικού «κενού». Συγκεκριμένα προβλέπονται πρόσθετες περικοπές δαπανών άνω του 1 δισ. ευρώ ανά έτος, σε υπουργεία, ΟΤΑ, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία και γενικά σε όλους τους φορείς που «σιτίζονται» από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αυτά τα μέτρα μπορεί να ισχύσουν για την περίοδο 2015-2018. Μέσα στους επόμενους μήνες ωστόσο, η κυβέρνηση έχει υπογράψει νόμους για πάγωμα μισθών, αλλά και μειώσεις τόσο στις κύριες όσο και τις επικουρικές συντάξεις.
Μέχρι τις αρχές καλοκαιριού (τέλη Ιουνίου) θα πρέπει να έχουν υιοθετηθεί οι προβλέψεις του νόμου για τις συγχωνεύσεις όλων των επικουρικών ταμείων στο ΕΤΕΑ με παράλληλη εφαρμογή της ρήτρας για μηδενικό έλλειμμα.
Αυτομάτως αυτό σημαίνει μείωση στις επικουρικές συντάξεις πολλών ταμείων, ενώ ανάλογα με το έλλειμμα ίσως υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις για όλους τους συνταξιούχους.
Από το νέο έτος καταργούνται οι λεγόμενοι κοινωνικοί πόροι (φόροι υπέρ τρίτων κλπ) που θα μειώσουν ακόμη περισσότερο τους πόρους των επικουρικών.
Τα ήδη μεγάλα ελλείμματα των ταμείων με τη μείωση των εισφορών και την αύξηση της ανεργίας με την παράλληλη μνημονιακή υποχρέωση για μείωση της κρατικής ενίσχυσης θα μεγαλώσουν κι άλλο, με αποτέλεσμα, όπως προβλέπεται να υπάρξει νέα μείωση και των κύριων συντάξεων.
Την ίδια ώρα «τρέχουν» και οι διαδικασίες της συμφωνίας για 11.000 απολύσεις μέσα στο 2014, αριθμός που αναμένεται να κλείσει ως τον Φεβρουάριο του 2015. Με την τρόικα να μην αποδέχεται ως απολύσεις εκείνες των συμβασιούχων που υπηρετούν ακόμη με δικαστικές αποφάσεις το... καμπανάκι χτυπάει για τους υπαλλήλους του δημοσίου που βγήκαν σε διαθεσιμότητα το 2013 και το 2014.
Όλα αυτά η κυβέρνηση επιχειρεί να τα βάλει κάτω από το χαλί μέχρι τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές και τις Ευρωεκλογές γιατί έτσι τη συμφέρει και προπαγανδίζει μέσω των συστημικών ΜΜΕ τα 500 ευρώ που θα δώσει σε όσους δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, δέκα μέρες πριν την πρώτη εκλογική αναμέτρηση.

Το μέγεθος της πολιτικής απάτης και της προσπάθειας του συστήματος να κρατηθεί στην εξουσία δεν έχει απλά προηγούμενο.
 
(Εστάλη από τον κύριο Ιωάννη Μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)