Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΠΟΣΟ ΒΑΡΟΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΛΚΟΟΛ

ΠΟΣΟ ΒΑΡΟΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΛΚΟΟΛΟι διατροφολόγοι τονίζουν ότι οι «υγρές θερμίδες» μας φορτώνουν με περιττά κιλά χωρίς να μας χορταίνουν.
Τώρα, νέα έρευνα υποδεικνύει ότι αν ξεφύγουμε έστω και ένα βράδυ μπορεί να δούμε το δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει.

Η επιλογή αλκοολούχων ποτών με λίγες θερμίδες, όπως το κρασί, δεν είναι η λύση στο πρόβλημα, τονίζουν οι εκπρόσωποι της εταιρίας ερευνών YouGov.


Μία μόλις ξέφρενη βραδιά την εβδομάδα συνοδεύεται σχεδόν πάντα από ένα παχυντικό μεταμεσονύκτιο γεύμα. Αυτός είναι και ο λόγος που μπορεί να φορτωθούμε ένα επιπλέον κιλό κάθε φορά που πίνουμε λίγο παραπάνω.

Το ίδιο το αλκοόλ σε συνδυασμό με το γεύμα που ακολουθεί μπορεί να αντιστοιχεί σε περισσότερες από 5.000 επιπλέον θερμίδες, σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης.

Στη δημοσκόπηση σύμφωνα με το onmed, συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 Βρετανοί. Τα δεδομένα έδειξαν ότι κατά μέσο όρο οι άνδρες ξεπερνούν το φυσιολογικό όριο κατανάλωσης φαγητού και ποτού μετά τα τέσσερα μεγάλα ποτήρια μπύρα. Οτιδήποτε καταναλώνεται από εκείνη τη στιγμή και έπειτα αντιστοιχεί συνολικά σε περισσότερες από 6.500 επιπλέον θερμίδες.

Για τις γυναίκες, το όριο φάνηκε να είναι τα δύο με τρία μεγάλα ποτήρια κρασί. Μετά το σημείο αυτό, οι γυναίκες καταναλώνουν επιπλέον 5.700 θερμίδες σε φαγητό και έξτρα ποτό.

Εκπρόσωποι της YouGov τονίζουν ότι το αλκοόλ μας σπρώχνει σε ανθυγιεινές επιλογές, καθώς ανοίγει την όρεξη και μειώνει τις αντιστάσεις.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)