Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου καλείται να απαντήσει στις 18 Δεκεμβρίου 2014 αν είναι συνταγματικό ή όχι το «χαράτσι» που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Τον περασμένο Φεβρουάριο το Δ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το πρώτο χαράτσι το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ωστόσο, παρέπεμψε το θέμα, λόγω σοβαρότητας, στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στον Άρειο Πάγο έχουν προσφύγει κατά του επιβολής του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτημένων δομημένων επιφανειών καταναλωτικές οργανώσεις, δηλαδή το ΙΝΚΑ (Ινστιτούτο Καταναλωτών), αλλά και ο δικηγόρος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γεώργιος Κόκκας.








Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:

Παρόλο που οι νομικοί μας σύμβουλοι μας έχουν ενημερώσει ότι η απόφαση θα δικαιώσει εκατομμύρια πολίτες, αφού το χαράτσι είναι ένας αντισυνταγματικός φόρος. Ακόμα και το ΣτΕ όταν το έκρινε συνταγματικό στήριξε την απόφαση της στην δυσμενή οικονομική κατάσταση της χώρας και ότι το μέτρο θα ήταν προσωρινό (για 2 χρόνια), όμως αυτό ξεπέρασε τα χρονικά όρια αυτής της απόφασης, χωρίς όμως καμία αντίδραση από το ΣτΕ. Τι περιμένει κανείς, όταν ένας τοποθετημένος από τους Γερμανούς υπουργός οικονομικών, όπως ο Στουρνάρης, δεν σέβεται την δικαιοσύνη και που την επόμενη της απόφασης του πολυμελούς πρωτοδικείου Αθηνών να αποχωρισθεί το χαράτσι από την ΔΕΗ προβαίνει σε ανακοινώσεις ότι με το έτσι θέλω θα συνεχίσει να πληρώνεται.

Στουρνάρη έφτασε ο καιρός να σου δείξει ο Ελληνικός λαός που βρίσκεται η θέση σου, στον αγύριστο θα σε στείλει, μαζί με την προδοτική κουστωδία σου, πολύ σε ανεχτήκαμε ρε βρικόλακα…