Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Τα συνταξιοδοτικά προγράμματα (DAF) αν έχουν υπόλοιπο (επάρκεια λογαριασμού) πληρώνουν, διαφορετικά ....πάπαλα!



Γράφαμε πριν λίγες μέρες ΕΔΩ, ότι..Μετά την ΕΡΤ, σειρά παίρνει και το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών


Ας δούμε τώρα....

Τι είναι τα χρηματοοικονομικά συμβόλαια - Λογαριασμοί Διαχείρισης Κεφαλαίου (Deposit Administration Funds-DAF).
Αποζημιώσεις συμβολαίων.....
 
DAF εγγυημένης ή μη παροχής ή εισφοράς,  που καταβάλουν οι ασφαλιστικές εταιρίες στο προσωπικό τους ή στο προσωπικό τρίτων επιχειρήσεων, συνδεομένων με τέτοια συμβόλαια.(ομαδικά ή ατομικά).


Τι είναι τα χρηματοοικονομικά συμβόλαια - Λογαριασμοί Διαχείρισης Κεφαλαίου (Deposit Administration Funds-DAF)

  

Αποζημιώσεις συμβολαίων DAF εγγυημένης ή μη παροχής ή εισφοράς,  που καταβάλουν οι ασφαλιστικές εταιρίες στο προσωπικό τους ή στο προσωπικό τρίτων επιχειρήσεων, συνδεομένων με τέτοια συμβόλαια.(ομαδικά ή ατομικά).


ΟΡΙΣΜΌΣ:


Είναι η ομαδική ασφάλιση με την οποία συμφωνείται επενδυτική διαχειριστική ασφάλιση (λογαριασμός διαχείρισης κεφαλαίου) όπου η παροχή του ασφαλιστή καταβάλλεται είτε με την, για οποιοδήποτε λόγο, αποχώρηση του ασφαλισμένου-μέλους της ομάδας από την εργασία του είτε με την συμπλήρωση ορισμένης ηλικίας. Η ασφαλιστική εταιρία καταβάλλει στο μέτρο της επάρκειας του λογαριασμού διαχείρισης κεφαλαίου. Σε περίπτωση μη επάρκειας του λογαριασμού, ο δικαιούχος δεν έχει αξίωση κατά της ασφαλιστικής. Η διαχείριση του λογαριασμού γίνεται είτε από την εταιρεία κατά την ελεύθερη βούλησή της ή με υπόδειξη του λήπτη της ασφάλισης.

ΕΚΤΟΣ ΚΙ' ΑΝ ΟΡΊΖΕΤΑΙ ΆΛΛΩΣ....

[ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ]
Δείτε τώρα το άρθρο 9 συνταξιοδοτικού συμβολαίου  -εν ισχυϊ-    άλλου οργανισμού   ....όπου αναφέρεται ότι η λήξη του επέρχεται και....

" Όταν ο λογαριασμός Διαχείρισης Κεφαλαίου έχει εξαντληθεί "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)