Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Αρχίζει σε λίγες μέρες το πρώτο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στη Θράκη

Ελληνικό Ηλεκτρονικό Κέντρο


Αρχίζει σε λίγες μέρες το πρώτο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στη Θράκη – μπορείτε να είστε όλοι εκεί με το «ειδικό πρόγραμμα παρακολούθησης των τριήμερων εκδηλώσεων»!

MARONIA_PILINO_KEFALI_DINOYSOS.jpg

Το πρώτο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στη Θράκη που προετοιμάζεται πυρετωδώς εδώ και ένα περίπου χρόνο από εκατοντάδες εθελοντές τόσο μέσα στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, θα ξεκινήσει τις πλούσιες δράσεις του στην πόλη της Ξάνθης την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013 – οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013.
Οι τριήμερες εκδηλώσεις συντονίζονται από το Ελληνικό Ηλεκτρονικό Κέντρο (HEC), ένα μη κερδοσκοπικό, μη πολιτικό οργανισμό του απόδημου Ελληνισμού με 140.000 μέλη και φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ το δύσκολο έργο της οργάνωσης των τριήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων επωμίστηκαν το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης  και η Φιλοπρόοδος Ένωση Ξάνθης επιστρατεύοντας την πολύτιμη εμπειρία τους από τις συνεχείς πολιτιστικές δράσεις που πραγματοποιούν για ολόκληρες δεκαετίες.


Μπορείτε να ενημερωθείτε για το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Ηλεκτρονικού Κέντρου κάνοντας κλικ εδώ. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εμπλουτίζεται με Επιστημονικό Συνέδριο και θέμα «Προοπτικές και Προτάσεις Οικονομικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ΑΜ&Θ» το οποίο συνδιοργανώνεται από την Πολυτεχνική σχολή του Δ.Π.Θ. και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και θα διεξαχθεί την 5η και 6η Ιουλίου 2013 στο αμφιθέατρο Α2 της Πανεπιστημιούπολης Κιμμερίων.

Μια επίσκεψη στην ακριτική μας Θράκη συνδυάζει, εκτός από τις πλούσιες δράσεις των τριήμερων εκδηλώσεων, ένα ιδανικό συνδυασμό  αρχαιολογικών θησαυρών, μουσείων, ιστορικών μνημείων, παραδοσιακών οικισμών, μοναδικών σπηλαίων, υδροβιότοπων και μαγευτικών παραλιών. Όλα αυτά προσφέρουν απλόχερα οι πόλεις της Θράκης, οι οροσειρές της Ροδόπης, οι γραφικοί οικισμοί δίπλα στον ποταμό Νέστο, τα πανέμορφα Θρακικά Τέμπη και οι  μοναδικές παραλίες των Αβδήρων και της Μαρώνειας. 

Μπορείτε να πάρετε μια μικρή «γεύση» της Θράκης και να ενισχύσετε την τοπική οικονομία, με την συμμετοχή σας στο ειδικό πρόγραμμα παρακολούθησης των τριήμερων εκδηλώσεων στην Ξάνθη (Αναχώρηση από Αθήνα ή Κόρινθο την Παρασκευή 7η πρωινή  και επιστροφή Κυριακή μεσάνυχτα, δύο διανυκτερεύσεις με αντίστοιχα πρωινά σε ξενοδοχεία της Ξάνθης) και συνολικό κόστος μόνο 90 Ευρώ ανά άτομο! (Περισσότερες πληροφορίες rigos@greece.org ή στο τηλέφωνο 6939 250584

Αν πάλι σας είναι αδύνατο να παρακολουθήσετε από κοντά το πρώτο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στη Θράκη μπορείτε να συμβάλλετε και εσείς στην επιτυχία του, καταθέτοντας ένα συμβολικό ποσό, όσο μικρό και αν είναι, μέσα από την ιστοσελίδα του Ελληνικού Ηλεκτρονικού Κέντρου (κάντε κλικ εδώ) ή και προσωπικά, στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, για τις μεγάλες ανάγκες χρηματοδότησης των εκδηλώσεων. Στις ανάγκες αυτές ανταποκρίθηκαν με χορηγίες τόσο η «Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε.» (η οποία παράγει μεταξύ πολλών άλλων προϊόντων και τα αγαπημένα «Μπισκότα Παπαδοπούλου») όσο και η αλυσίδα καταστημάτων Lidl Ελλάς (η οποία εμπλουτίζει συνεχώς το πρόγραμμα της με Ελληνικά προϊόντα τα οποία μάλιστα εξάγει και σε πολλές χώρες του εξωτερικού).

ΗΕC/Δ.Τ.Νο4/ΙΝ2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)