Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ω Συρία, που οδεύεις;




Μετάφραση από τους αγγλικούς υπότιτλους:


Όταν σκέφτομαι ότι στη Συρία, δε θα γνωρίζεται την πίστη και την σέκτα των Σύριων πολιτών, ένα δάκρυ κυλάει απ’τα μάτια μου.

Όταν σκέφτομαι ότι η Συρία, ναι η Συρία αγκάλιασε ένα εκατομμύριο Ιρακινών προσφύγων, και αγκάλιασε ένα εκατομμύριο Παλαιστινίων προσφύγων, και αγκάλιασε τους μετατοπισμένους Λιβανέζους, και τους συμπεριφέρθηκε σα να είναι παιδιά της, ναι σα να είναι παιδιά της και βλέπω σήμερα τους Σύριους να ψάχνουν καταφύγιο και να μετατοπίζονται, ένα δάκρυ κυλάει απ’τα μάτια μου.

Όταν σκέφτομαι τη Συρία, τους καλούς και φιλόξενους ανθρώπους της, και είδα πριν λίγες μέρες ένα παιδί , ένα παιδί να κόβει το κεφάλι ενός άλλου ανθρώπου, ένα δάκρυ κυλάει απ’τα μάτια μου.

Όταν σκέφτομαι τη Συρία της Αντίστασης, τη Συρία, το σπίτι που αγκάλιασε πολεμιστές της αντίστασης, και πριν μερικές μέρες άκουσα κάποιον από τη Συρία να λέει: “ο (Αριέλ) Σαρόν είναι ένας στενός φίλος”, οι λέξεις “ο Θεός να προστατεύει τη Συρία!” βγήκαν από το στόμα μου, “ο Θεός να προστατεύει τη Συρία και τους ανθρώπους της Συρίας!”, ένα δάκρυ κυλάει από τα μάτια μου.

Ω Θεέ πόσο καίει αυτό το δάκρυ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)