Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Η σημασία του αλβανικού παράγοντα για την ελληνική εξωτερική πολιτική


Γενναίες αποφάσεις για το όνομα της ΠΓΔΜ ζητούν από Γκρουέφσκι οι αλβανόφωνοι των Σκοπίων
Άρθρο του αρχηγού του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι.
Την ανάγκη να ληφθούν μεγάλες και σημαντικές αποφάσεις από την ηγεσία της ΠΓΔΜ, ώστε να καταστεί δυνατή η προώθηση της ευρωατλαντικής προοπτικής τής χώρας, επισημαίνει, με σημερινό του άρθρο στη μεγαλύτερη εφημερίδα των Σκοπίων «Ντνέβνικ» (Dnevnik), ο αρχηγός του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι.

Στο άρθρο του με τίτλο «Ήρθε η ώρα για το ΝΑΤΟ» ο Αλί Αχμέτι σημειώνει ότι για την πλειοψηφία των πολιτών της χώρας δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρέπει να γίνουν κινήσεις προς την κατεύθυνση της ευρωατλαντικής ενσωμάτωσης.
«Εφόσον κάποιος καλεί σε ωριμότητα, πατριωτισμό και αφοσίωση στο ζήτημα της εθνικής ταυτότητας, δεν υπάρχει αμφιβολία πως τώρα είναι η στιγμή που η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και οι πολίτες της, μαζί με αυτούς που λαμβάνουν αποφάσεις, πρέπει να κάνουν το απαραίτητο βήμα. Για κάποιον, αυτό μπορεί να είναι ευαίσθητο ζήτημα που άπτεται της εθνικής ταυτότητας. Αλλά, για μια χώρα, η αφοσίωση όσον αφορά στις αξίες με τις οποίες θέλει να ζει και να εμφανίζεται, αποτελεί επίσης μέρος της ταυτότητας», επισημαίνει ο Αλί Αχμέτι.
«Για κάθε μεγάλο στόχο πρέπει να ληφθεί και μια μεγάλη απόφαση. Και για τα δύο χρειάζεται θάρρος. Κοινό θάρρος», αναφέρει ακόμη ο αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος της ΠΓΔΜ, σημειώνοντας ότι ο αλβανικός λαός στην ΠΓΔΜ έχει επιδείξει υπομονή και κατανόηση για τα αισθήματα της πλειοψηφίας.
«Περιμέναμε με μεγάλη υπευθυνότητα και κατανόηση. Αλλά ήρθε η στιγμή που δεν πρέπει να λείπει το θάρρος και η απόφαση να γίνουν όλα όσα είναι ευθύνη μας ώστε να απομακρύνουμε κάθε εμπόδιο προκειμένου να είμαστε εκεί όπου πρέπει: στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Για εμάς, αυτή η απόφαση δεν μπορεί να έχει εναλλακτική», καταλήγει ο κ. Αχμέτι στο άρθρο του στην εφημερίδα «Ντνέβνικ».
Το περιεχόμενο του άρθρου αυτού του Αλί Αχμέτι, αναπαράγεται από αρκετά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, τα οποία εκτιμούν ότι οι προτροπές αυτές του αρχηγού του DUI για θαρραλέες κινήσεις και λήψη μεγάλων και σημαντικών αποφάσεων, αφορούν το θέμα της ονομασίας και απευθύνονται πρωτίστως προς τον πρωθυπουργό της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικοί ορισμένοι τίτλοι ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης των Σκοπίων όπως: «Έκκληση Αχμέτι- Ήρθε η ώρα να αλλάξει το όνομα», «Ο Αχμέτι ζητά από τον Γκρούεφσκι θαρραλέα και ώριμη απόφαση για το όνομα», «Αχμέτι: Ήρθε η ώρα για την επίλυση του ονόματος» και «Ο Αχμέτι ζητά μέσω άρθρου να αλλάξει το όνομα».
Πηγή: AMΠE, ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)