Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

«Αστυνομικοί με "περίεργα" διακριτικά...»


Τι καταγγέλλει ο γιατρός που προσήχθη προληπτικά

Αστυνομικοί των ΜΑΤ που χρησιμοποιούν ως ασπίδα διαδηλωτές για να… ξεφύγουν από τους διαδηλωτές. Αστυνομικοί των ομάδων ΔΕΛΤΑ που φέρουν ως διακριτικά «περίεργα» σύμβολα και τραμπούκοι που τα κάνουν γυαλιά… καρφιά.

«Επικεφαλής της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που με προσήγαγε, έφερε διακριτικά τα οποία δεν παραπέμπουν και δε συνάδουν με Αστυνομία. Περισσότερο παραπέμπουν σε φασιστικές ομάδες που δρουν όλο αυτό τον καιρό ανεξέλεγκτες», καταγγέλλει ο γιατρός, Κώστας Καταραχιάς που προσήχθη προληπτικά χθες προτού καν αρχίσουν οι διαδηλώσεις.

Ο γιατρός που είναι γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων του Αγίου Σάββα και μέλος της Ε.Ε. της ΟΕΝΓΕ, σε ομιλία που έγινε στη ΓΣΕΕ για τα επεισόδια που έλαβαν χθες χώρα στο Σύνταγμα, ανέφερε: «Απαιτούμε και σαν σύλλογος εργαζομένων του Αγίου Σάββα την άμεση σύλληψη του συγκεκριμένου ανθρώπου. Υπάρχουν φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί. Απαιτούμε την παραίτηση του κυρίου Δένδια που άνοιξε τέτοιο όργιο καταστολής απέναντι στους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές».

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή καταγγέλλει «το όργιο καταστολής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και τη δράση παρακρατικών ομάδων φασιστών στα ΜΑΤ στη συγκέντρωση κατά Μέρκελ» και γι’ αυτό ζητούν «την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη».



http://www.newsbeast.gr/

3 σχόλια:

  1. Απορώ με εσάς που ονομάζετε το blog σας "Ελεύθεροι Έλληνες", να μην ξέρετε ότι το "περίεργο διακριτικό" του αστυνομικού στην φωτο είναι η Σημαία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Βορείου Ηπείρου.

    Από πότε η Σημαία της Βορείου Ηπείρου έγινε "φασιστικό" σύμβολο ;;

    Είναι κι αυτό ένα δείγμα του πόσο ΑΣΧΕΤΟΙ και ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ είναι οι νεοέλληνες, που δεν γνωρίζουν ούτε τα Εθνικά τους Σύμβολα.

    Ο συγκεκριμένος αστυνομικός πιθανότατα κατάγεται από την μαρτυρική και σκλαβωμένη Βόρειο Ήπειρο, και γι'αυτό φέρει το συγκεκριμένο "διακριτικό".

    Βέβαια, για τους πάσης φύσεως "αριστερούς" και "προοδευτικούς" , ακόμα και η Ελληνική Σημαία είναι "φασιστικό" σύμβολο.

    Δεν επιτρέπεται όμως να υιοθετείτε τέτοιες απόψεις κι εσείς που - υποτίθεται - ότι είστε ένα πατριωτικό ιστολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μας φίλε "ΕΛΛΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ" η φωτογραφία δεν είναι ευδιάκριτη και ούτε είχαμε τον χρόνο να την αναλύσουμε, το άρθρο αναδημοσιεύτηκε για να αναδείξουμε δύο σημεία:
      1ον όπως αναφέρεται στην αρχή υπάρχουν τεκμήρια και καταγγελία ότι αστυνομικός των ΜΑΤ χρησιμοποίησε ως ασπίδα διαδηλώτρια για να προστατέψει τον εαυτό του.
      2ον ότι υπάρχει επώνυμη καταγγελία για τον επικεφαλή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
      Μια φωτογραφία και ένα άρθρο δεν είναι τεκμήριο για καταδίκη, σήμερα η σκόπιμη προπαγάνδα χρησιμοποιεί τον οποιοδήποτε τρόπο, για αυτό σε αρκετές αναδημοσιεύσεις μας δεν αναφερόμαστε σε δική μας ανάλυση.

      Για το συγκεκριμένο θέμα προτείνουμε να είναι πιο προσεκτικοί οι επικεφαλής αλλά και οι αστυνομικές δυνάμεις, τόσο στην συμπεριφορά τους -ενέργειες τους όσο και στον τρόπο ενδυμασίας τους (διακριτικά κλπ), ας μην ξεχνάνε ότι είναι εκπρόσωποι της πολιτείας και ας αρκεστούν στο να διαπράττουν νόμιμα την εργασία τους.

      Διαγραφή
  2. Συμπέρασμα: Επειδή η σημαία με τον αετό είναι αυτή της αυτόνομης Β. Ηπείρου, ο κάθε αστυνομικός μπορεί να τη φοράει.
    Ευτυχώς, θα έλεγα, καθώς είναι δείγμα απειθαρχίας. Η τυπικότητα στη στολή είναι σημαντικό δείγμα πειθαρχίας κατά τη στρατιωτική αντίληψη. Ε, δε χρειαζόμαστε πειθαρχημένους μπάτσους. Όσο πιο πειθαρχημένοι είναι τόσο πιο αποτελεσματικά θα χτυπήσουν τους διαδηλωτές, θα χτυπήσουν τους εργαζόμενους όταν θα επιχειρήσουν να καταργήσουν τα αφεντικά τους.
    Ή μήπως υπάρχουν και καλά αφεντικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)