Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Πλήθος κόσμου στη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας

Παρουσία επισήμων και πλήθος κόσμου έγινε σήμερα η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστί», των λειψάνων και της εικόνας του πολιούχου και προστάτη της πόλης Αγίου Δημητρίου, ανοίγοντας την αυλαία του εορτασμού για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.

Υπό καμπανοκρουσίες η πομπή ακολούθησε τη διαδρομή από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και από εκεί μέσω των οδών Βενιζέλου, Ολύμπου και Πελοποννήσου πάλι στον ναό του πολιούχου.

Από πλευράς επισήμων, παρέστησαν ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αδαμάντιος Σταματάκης.

Τις εικόνες και τα λείψανα του Αγίου μετέφεραν με τιμές στρατιωτικά αγήματα και εκπρόσωποι της Εκκλησίας, ενώ πιστοί έψελναν το τροπάριο του Αγίου Δημητρίου. Της πομπής προηγείτο η μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στη λιτάνευση βρέθηκαν επίσης μαθητές που θα συμμετέχουν στη μαθητική παρέλαση του Σαββάτου.

Μετά την ολοκλήρωση της πομπής εψάλη δέηση στο ναό του Αγίου Δημητρίου. Στη συνέχεια πολεμικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν πτήσεις στον ουρανό της πόλης. Σημειώνεται ότι, μέχρι στιγμής, την εικόνα του «Άξιον Εστί» προσκήνυσαν εκατό χιλιάδες άνθρωποι ενώ, όπως έγινε γνωστό, η θαυματουργή εικόνα θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 3 Νοεμβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)