Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

«Πόσα παραμύθια ακόμη θα μας σερβίρουν για τους Έλληνες»


Η επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος μονοπωλεί τον γερμανικό Τύπο

Το θέμα της παράτασης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου.

«Δύο χρόνια περισσότερο για να μην κάνουν τίποτε», σχολιάζει σε σημερινό του δημοσίευμα η ηλεκτρονική έκδοση του Der Spiegel, επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχει καμία αντίρρηση να ελαφρυνθεί το βάρος της κρίσης για τους Έλληνες. Η έμφαση στους Έλληνες όμως, δηλαδή στην ταμία και τον γραφίστα, στον εκπαιδευτικό και στην νοσοκόμα, επί παραδείγματι. Και αυτό επειδή ακριβώς εκείνοι υποφέρουν από την ύφεση και την ανεργία. Ωστόσο, η επιμήκυνση διευκολύνει την επιβίωση ενός επαγγέλματος κυρίως: των πολιτικών και ειδικότερα των κυβερνώντων στην Αθήνα. Και αυτοί δεν την αξίζουν».

Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα Bild στο πρωτοσέλιδο άρθρο της κατηγορεί την κυβέρνηση Μέρκελ για ανακολουθία λόγων και έργων, με τίτλο «Πόσα παραμύθια ακόμη θα μας σερβίρουν για τους Έλληνες». Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι «η Άνγκελα Μέρκελ έπεσε στην παγίδα. Βέβαια, ποτέ δεν δεσμεύθηκε ρητά να μην παραχωρήσει χρόνο στους Έλληνες, ωστόσο στην πραγματικότητα τους εγγυήθηκε την παραμονή τους στην Ευρωζώνη».

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και το σχόλιο της Die Welt, η οποία παρατηρεί πως «για άλλη μια φορά επιείκεια, λοιπόν. Για τελευταία όμως φορά. Και αυτό γιατί όποιος θεωρεί απαραβίαστη την νομισματική ένωση και την σύνθεσή της γίνεται εκβιάσιμος και μικρός. Και σε τελική ανάλυση δεν προσφέρει στην ευρωπαϊκή ιδέα καμία καλή υπηρεσία».

Τέλος, η εφημερίδα Tageszeitung αναφέρει: «Πίσω από την είδηση της επιμήκυνσης κρύβεται όλη η μιζέρια της Ελλάδας και η αμηχανία των επονομαζόμενων σωτήρων της. Οι ειδικοί και οι πιστωτές δεν μπορούν πλέον να κάνουν τίποτε, καθώς έχουν αποτύχει όλα τους τα σχέδια διάσωσης. Σε τελική ανάλυση οι διασώστες έχουν ανάγκη την ανάσα των δύο ετών όσο και η κλονιζόμενη κυβέρνηση της Αθήνας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)