Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Σχεδόν οι μισοί Έλληνες «δεν έχουν να φάνε»


Ένας στους δύο Έλληνες δυσκολεύτηκε να αγοράσει τρόφιμα ή να πληρώσει τους λογαριασμούς του, τους τελευταίους 12 μήνες. Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην πρώτη – και καθόλου τιμητική – θέση, ως προς το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει φτωχό.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», το 45% των Ελλήνων παραδέχεται ότι μερικές φορές δεν είχε χρήματα ούτε για το φαγητό του! Το συντριπτικό αυτό ποσοστό τοποθετεί την Ελλάδα πιο πάνω από τη Βουλγαρία, τη Λιθουανία και τη Λετονία.
Μόλις ένας στους δέκα Έλληνες δεν αντιμετωπίζει αδυναμίες πληρωμής, αν και το 97% έχει διαπιστώσει ότι η φτώχεια έχει αυξηθεί στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο.
Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δηλώνουν ότι θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν σε ένα έκτακτο έξοδο 1.000 ευρώ. Αντιθέτως, οι περισσότεροι Έλληνες δεν θα ήταν σε θέση να καλύψουν το ποσό.
Το 73% των Ελλήνων δηλώνει ότι καθυστερεί να πληρώσει λογαριασμούς και οκτώ στους δέκα πιστεύουν ότι δεν θα μπορούν να καλύψουν ακόμη και τα έξοδα των παιδιών τους το επόμενο διάστημα.
24h NewsRoom


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/blog-post_2858.html#ixzz29peSxWQh


Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
ο Ελληνικός λαός πεινάει παρόλα αυτά η πολιτική γραμμή είναι να αυξάνουν καθημερινά την φορολόγηση. Σχεδόν δύο εκατομμύρια άνεργοι, χιλιάδες απλήρωτοι από τις εργασίες τους, χιλιάδες άστεγοι και όλα αυτά για να πληρωθούν άμεσα τα "δάνεια" και οι τοκογλύφοι να αισχροκερδούν εις βάρους του Ελληνικού λαού. Δεν είναι η οικονομική κρίση που μας γονατίζει αλλά το ίδιο το κράτος με την υπέρογκη φορολόγηση του λαού και την ύφεση που προκαλεί αυτή. Δυστυχώς ο σκοπός τους είναι να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί δούλοι των πλουσίων με την μεσαία τάξη πλέον ανύπαρκτη. Έφτασε όμως ο καιρός να πληρώσουν και οι έχοντες, οι πολιτικοί μας, οι εφοπλιστές, οι μεγάλοι δικηγόροι και οι δημοσιογράφοι. 
Ένα καλοστημένο σχέδιο για την εξαθλίωση μας, για το μεγάλο πείραμα που θα επιφέρει σε όλο τον κόσμο οικονομική ύφεση και να φανεί σαν μόνη λύση η παγκόσμια κυβέρνηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)