Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΗΜΑ (Δ.Τ. ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ)


ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΔΤ 381/11.07.12



ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΗΜΑ  για τα 6 μεγάλα κανάλια μέτοχοι και δημιουργοί (μέσω ΕΣΠΑ) στην  τηλεόραση 
Ψηφιακοί δέκτες – πωλήσεις
Η απόκτηση ψηφιακού δέκτη χ 30 € θα αποφέρει στην αγορά εισαγομένων, 240 εκ €, όσο οι συντάξεις! Επειδή δεν επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός.
Από τα 30 Ελληνικά € τα 20 € θα πάνε στο μακρινό εξωτερικό, για αστεία μηχανάκια που μπορούσαν να φτιαχτούν, και καλύτερα, στο Αιγάλεω ή  στην Σαλαμίνα.
Ας τολμούσε έλληνας  βιοτέχνης να ανακοινώσει ότι τα φτιάχνει, θα δεχόταν τις ορδές των –κρατικών ελεγκτών- για να κλείσει πριν ανοίξει.
Από τα 240 εκ € τα 160 εκ € ενώ είναι Εθνικό κεφάλαιο Ελληνικό χρήμα των Ελλήνων πολιτών, θα πάει στο μακρινό εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Κίνα, την αιτία της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, πράγμα που έχουμε ξαναπεί.
Η δαπάνη μη διακοπής των αναλογικών, είναι απλά η συντήρηση.
Οι σταθμοί έχουν αγοράσει 69 αναλογικές συχνότητες και πρέπει να τις συντηρούν.
Με την μετατροπή του σήματος σε ψηφιακό τα 6 μεγάλα κανάλια, αντί να χρησιμοποιούν 6 αναλογικές συχνότητες, θα τις κάτσουν πάνω σε ένα.
Η ποιότητα της εικόνας που θα μεταφέρεται μέσω δεδομένων πλέον –data- όπως τα mail και η εναλλαγή σελίδων στο Internet, θα είναι καλύτερη, επειδή στην διαδικασία μεταφοράς δεδομένων –data-, δεν μπορεί να παρεισφρέουν εγγύς ενοχλήσεις η παρεμβολές, που στην μεταφορά με το αναλογικό σήμα μπαίνουν και όχι πάντα σκόπιμα.
Στην μεταφορά –Data- η πάνε η δεν πάνε, πάντα μόνα τους χωρίς συνωδά.
Έτσι κι αλλιώς τηλεόραση βλέπουμε και τώρα και πολύ καλά μάλιστα με το αναλογικό σύστημα και χωρίς να υποχρεωνόμαστε καμία νέα δαπάνη εξοπλισμού.
Το αναλογικό σημερινό σήμα θα εξακολουθήσει να εκπέμπεται από την Πάρνηθα μέχρι να ολοκληρωθεί η ύπαρξη ψηφιακού σήματος σε όλη την Ελλάδα. Πότε ακριβώς θα σταματήσει το υπάρχον αναλογικό δεν ξέρουμε.
Το κέρδος της καλύτερης λήψης εικόνας από τον καταναλωτή είναι αμελητέο σε εποχές κρίσης  που υπάρχουν τόσα χαράτσια στην πλάτη του και δεν αντέχει άλλα επιβαλλόμενα δήθεν από την ΕΕ ως εξαναγκασμό  (η πληρώνεις αποκωδικοποιητή η δεν βλέπεις τηλεόραση.)
Στην  Γαλλία που επιδοτήθηκαν οι δέκτες από το ΕΣΠΑ  δεν θεωρήσανε τους Γάλλους ποιο φτωχούς από τους Έλληνες. Θα ήταν άτοπο άλλωστε
Δεν επιτρέπεται αφότου έμεινε ο συνταξιούχος χωρίς γιατρούς χωρίς φάρμακα μειωμένη  σύνταξη  να στερηθεί και την τηλεόραση.
Το ΙΝΚΑ ΖΗΤΑ: Να μην γίνει διακοπή του αναλογικού όσο υπάρχει κρίση, η να επιδοτηθούν από το κράτος και να αναγράφεται στο τρέχων μήνυμα κάθε σταθμού η υπάρχουσα δυνατότητα λήψης αναλογικού σήματος με  απλή περιστροφή της υπάρχουσας κεραίας στην ΠΑΡΝΗΘΑ.

(Εστάλη από ΙΝΚΑ)




Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:

Σχετικό θέμα όπου παραπληροφορεί τον Ελληνικό λαό: http://techblog.gr/homecinema/digea-imittos-83933/ το οποίο αναφέρει ανακρίβειες για την κατάργηση του αναλογικού σήματος:

Γιατί πραγματοποιείται η διακοπή του αναλογικού σήματος από το Κέντρο Εκπομπής Υμηττός σε δύο φάσεις;
Η μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων είναι η αιτία που η ΕΡΤ θα διακόψει την εκπομπή του αναλογικού σήματος στα κανάλια ΕΤ, ΝΕΤ, ΕΤ3 στις 17 Αυγούστου 2012. Οι υπόλοιποι σταθμοί που εκπέμπονται από την ΕΡΤ (ΒΟΥΛΗ, ΡΙΚ κ.α.) θα διακόψουν κι αυτοί την αναλογική τους εκπομπή στις 20 Ιουλίου.
Γιατί δε θα εκπέμψει ψηφιακά και το Κέντρο Εκπομπής της Πάρνηθας;
Σύμφωνα με όσα ορίζει η ΚΥΑ 21161/2008, η οποία ορίζει την μετάβαση, το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας δεν μετέχει, στη φάση αυτή, στην ψηφιακή μετάβαση. Το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ένταξης του εν λόγω κέντρου εκπομπής στην ψηφιακή μετάβαση δεν έχει ακόμα ορισθεί.
Διαπιστώσαμε ότι είναι όρος μέσα στο 2ο μνημόνιο και για αυτό θα επανέλθουμε αργότερα με περισσότερη ανάλυση.
(Αναθεώρηση 23/06/2012 14:30 από ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ)

1 σχόλιο:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)