Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Ρώσοι για την Ελλάδα, μέσω σελίδας στο Facebook: “Αγαπώ την Ελλάδα”


Ρώσοι εκφράζουν την αγάπη τους για την Ελλάδα, μέσω του Facebook, στη σελίδα: “Αγαπώ την Ελλάδα” 

Είναι γνωστό πως οι Ρώσοι αγαπούν την Ελλάδα και την προτιμούν για τις διακοπές τους, αλλά δεν είναι γνωστό ή ίσως είναι λιγότερο γνωστό, πως την αγάπη τους αυτή την "εκφράζουν" και σε μια σελίδα στο Facebook που λέγεται “Αγαπώ την Ελλάδα”.

Φίλοι της σελίδας εμφανίζονται να είναι όσοι έχουν ενδιαφέρον για τη χώρα μας, μεταξύ αυτών, δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, φοιτητές, ηθοποιοί, επιχειρηματίες…
Ο μοσχοβίτης, δημοφιλής ηθοποιός, Ευκλείδης Κιουρτζίδης, δηλώνει λάτρης της Ελλάδος, ὀπως αναφέρει το ellada-russia.gr

Αυτές τις ημέρες γύρισε από την περιοδεία του στην νότια Ρωσία και στο Σότσι, όπου είναι έντονο το ελληνικό στοιχείο. Μέσω της σελίδας «Αγαπώ την Ελλάδα» απηύθυνε έκκληση να βοηθηθούν οι κάτοικοι της πόλης Κρίμσκ – Έλληνες και ντόπιοι - που επλήγησαν από καταστροφική πλημμύρα.
«Στην Ελλάδα πηγαίνω τακτικά, έχω συγγενείς, φίλους εκεί… Το ταξίδι στην Ελλάδα είναι πάντα για μένα το ταξίδι της ψυχής… δεν νιώθω ποτέ έτσι αν πηγαίνω κάπου αλλού, ενώ έχω ταξιδέψει αρκετά» υποστηρίζει.

Ένας άλλος μοσχοβίτης ηθοποιός, ο Γιάννης Πολίτοβ, που αυτές της ήμερες βρίσκεται στα γυρίσματα νέας ταινίας δράσης, γράφει στο Facebook: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν για πρώτη φορά στη ζωή μου ήρθα στην Ελλάδα... Αυτό ήταν το 1995. Έφτασα στη Θεσσαλονίκη με αεροπλάνο για την κατασκήνωση για τα παιδιά από τις ελληνικές κοινότητες της Ρωσίας και άλλων χωρών. Όταν προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και βγήκα έξω, ήθελα να φιλήσω αμέσως αυτήν τη γη...
Δεν ξέρω τι ήταν... ή η ναυτία μου από την απότομη προσγείωση, ή το ελληνικό αίμα μου και οι μνήμες που αποτυπώθηκαν στα κόκαλα μου… Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά και για όλη τη ζωή μου! Η Ελλάδα είναι το μέρος όπου θα ήθελα να γεράσω… Σε ένα άνετο μικρό εξοχικό σπίτι στις ακτές του Αιγαίου, με τη σύζυγό μου και τα εγγόνια μου. Ελλάδα, σ 'αγαπώ!»

Η Κατερίνα Αραμπατζή, αρχισυντάκτρια και εκδότρια της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Η Ελλάδα στα ρώσικα», αναφέρει ότι το να μιλά κανείς για την Ελλάδα είναι σαν να λέει ένα ποίημα. «Η χώρα αυτή έχει μια ιδιαίτερη επιρροή στους ανθρώπους και ίσως για αυτό σήμερα τα βάλανε μαζί της…» Η Κατερίνα ποστάρει στη σελίδα «Αγαπώ την Ελλάδα» όχι μόνο τα δημοσιεύματα της εφημερίδας της αλλά και διάφορα άλλα που αφορούν την πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας, την ιστορία και τον πολιτισμό.

Ο δημοσιογράφος και φωτογράφος Αλεξάντερ Τιγνι-Ριάτνο μιλάει στις αναρτήσεις του με θαυμασμό για την Ελλάδα. «Για μένα η Ελλάδα είναι απλά η μεγαλύτερη μου αγάπη και δεν έχω λόγια να το εκφράσω».

Η Άννα Ζεζλόβα μένει σήμερα στην Πολώνια, είναι μουσικός αλλά κατάγεται από τη Οδησσό, μια πόλη σημαντική για τον Ελληνισμό. «Μπήκα στην ομάδα, γιατί απλά … αγαπώ την Ελλάδα» - μας λέει.
Η δημοσιογράφος Λαρίσα Αντάμοβα από την εφημερίδα Europressa.com μόλις δημοσίευσε το θέμα με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)