Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Οι μετανάστες σβήνουν την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα

Αν δεν υπηρχαν οι αλλοδαποί, ο πληθυσμός της χώρας θα μειωνόταν αισθητά και σήμερα...
ολόκληροι δήμοι της επαρχίας θα είχαν μόνο ηλικιωμένους και ελάχιστους νέους. 


Αλβανοί και προερχόμενοι από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, καθώς και άτομα από την Ε.Ε., άνδρες και γυναίκες της αναπαραγωγικής ηλικίας, που σήμερα εκτιμώνται στο 10-11% του πληθυσμού, συνέβαλαν καθοριστικά στην αύξηση του μόνιμου πληθυσμού σε 1.112.000 άτομα την εικοσαετία 1991-2010.


Όπως αναφέρει το Έθνος, τα δεδομένα αυτά προκύπτουν από την ανάλυση των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, που έκανε το Εργαστήριο Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων του τμήματος Μηχανικών, Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής Θεσσαλονίκης.


Σύμφωνα με αυτά, σε εθνικό επίπεδο οι γεννήσεις αλλοδαπών μητέρων αποτελούν το 17,6%, ενώ αντίθετα οι θάνατοι των αλλοδαπών μόλις το 1,7%.


Η συμβολή σε εθνικό επίπεδο των αλλοδαπών στις συλλογικές γεννήσεις είναι σημαντική, καθώς, περισσότερες από 17 στις 100 γεννήσεις προέρχονται από μητέρες που δεν έχουν ελληνική υπηκοότητα.


Οι επιστήμονες, δεν είναι σε θέση να διαχωρίσουν τους θανάτους και τις γεννήσεις ανάλογα με την υπηκοότητα, καθώς η Στατιστική Υπηρεσία δεν διαθέτει τέτοια δεδομένα, ωστόσο, αυτό που προκύπτει αβίαστα ως συμπέρασμα είναι πως η αύξηση του ελληνικού πληθυσμού οφείλεται αφενός στην είσοδο μεγάλου αριθμού αλλοδαπών και αφετέρου στο ότι μεταξύ αυτών που εισέρχονται περιλαμβάνονται πολλές γυναίκες της αναπαραγωγικής ηλικίας, 15-50 χρόνων.


newsbeast.gr


To είδαμε:http://www.bloglines.gr/

Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
αν δεν υπήρχαν οι αλλοδαποί ;; από πότε οι αλλοδαποί περιλαμβάνονται στον πληθυσμό μιας χώρας;; από πότε οι Αλβανοί και κάθε εθνότητας αλλοδαπός που ζει προσωρινά στην χώρα μας καταμετρείται στον μόνιμο πληθυσμό;; Μήπως θα έπρεπε να είμαστε και χαρούμενοι για την δικιά μας υπογεννητικότητα και την υπεργεννητικότητα των Αλβανών και των μεταναστών της πρώην Σοβιετικής ένωσης; Από πότε τα αυτονόητα χρειάζονται και επεξήγηση;
Ας είναι καλά το newbeast το οποίο εκτός από προπαγάνδα αναδεικνύει και την χαζομάρα σαν ευτυχές γεγονός. 
Με απλά λόγια μας λένε ότι θα είμαστε μειοψηφία σε λίγα χρόνια στην χώρα μας και πως να μην είμαστε αν τα παιδιά στις πολύτεκνες οικογένειες θεωρούνται τεκμήριο και φορολογούνται ιδιαίτερα. 
Μήπως αυτό είναι γενοκτονία των Ελλήνων;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)