Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν - Μία αιρετική άποψη



Κυριακή 12/02/2012

Λίγες ώρες πριν απο την κρίσιμη ψηφοφορία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο κάθομαι απορροφημένος στις σκέψεις μου εν μέσω καταιγιστικών ειδήσεων για συγκρούσεις στις κοινοβουλευτικές ομάδες, αντεκλίσεις, έχθρες υπο τον φόβο της χρεωκοπίας που όπως λένε οι κεφαλές της πολιτικής μας ελιτ θα γυρίσει την Ελλάδα στην εποχή του δελτίου μετεμφυλιακά ίσως και με παρόμοιες κοινωνικές καταστάσεις μιας και οψίμως κάποιοι θυμήθηκαν ακόμη και την συμφωνία της Βάρκιζας.



Με λύπη όμως ακούω πολύ λίγες φωνές να είναι και να εκφράζουν λόγο όχι συναισθηματικό αλλά σκεπτόμενο και ψυχρά συλλογιστικό. 

Στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω την κουβέντα που μου είχε πει ενας γνωστός πριν απο ένα χρόνο, καλός γνώστης της πολιτικής πραγματικότητας και με γνωριμίες που του έδιναν αξιόπιστες πληροφορίες, μου είχε πει λοιπόν το εξής...''Αγαπητέ στο βάθος του τούνελ και ο πραγματικός στόχος δεν είναι η Ελλάδα ,εμείς αποτελλούμε αμελητέα ποσότητα στην δημιουργία του Ευρωπαικού Κράτους, στο βάθος και ο πραγματικό στόχος είναι η Γερμανία''. 

Ένα χρόνο μετά κάθομαι και αναρωτιέμαι πόσο κοντά είναι στην πραγματικότητα αυτή η κουβέντα και διαπιστώνω πως ίσως τελικά είναι πολύ μα πολύ μεγάλη πιθανότητα.
Σκεφτείτε το εξής απλό, μερικοί απο τους μεγαλύτερους οικονομοτέχνες του πλανήτη επιμένουν να εφαρμοστούν μέτρα τα οποία στην πράξη θα φέρουν μεγαλύτερη ύφεση και θα καταστήσουν ανέφικτους τους πραγματικούς στόχους. 

Γιατί επιμένουν, γιατί εκβιάζουν, γιατί το ζητούν;Για να μας τιμωρήσουν;
Μήπως ο πραγματικός στόχος είναι....να φύγουμε οικιοθελώς απο την Ευρωζώνη;
Μήπως ο πραγματικός στόχος είναι να μην πληρώσουν; 

Μήπως η λογική της Ευρωπαικής Συνομοσπονδίας με ηγέτικές δυνάμεις Γερμανία και Γαλλία δεν συμπεριλαμβάνει κράτη.......Ατλαντικού Προσανατολισμού;
Είναι γνωστό πως η Γερμανία θεωρεί εκ των ουκ ανευ την συνεργασία της με την Ρωσία και τον έλεγχο του ζωτικού χώρου των Βαλκανίων αλλά της είναι αδιάφορο το Αιγαίο και η Μεσόγειος που μπορεί κάλλιστα να ελεγχεται απο ....κοντινά της και συνεργαζόμενα κράτη.

Ας πάρουμε το καλό σενάριο, σήμερα ψηφίζονται τα μέτρα , αυτό δε σημαίνει οτι εφαρμόζονται διότι πρέπει να έρθει ο εφαρμοστικός σε περίπου 20 ημέρες.Όλος τυχαίως διαπιστώνουμε οτι πλησιάζουμε την 20/3/2012 με το περιβόητο ομόλογο. 

Προσέξτε τώρα κάτι απλο, αν όλα πάνε καλά η Γερμανία θα πρέπει να κυρώσει το PSI να αποδεσμεύσει τα 89 δις και να αρχίσει να ετοιμάζεται......για Πορτογαλία και Ισπανία.
Η εικόνα του Πορτογάλου Υπουργού Εξωτερικών να παρακαλάει τον Χερ Σόιμπλε είναι πρόσφατη. 

Ναι αλλά σε αυτή την περίπτωση εκτός τα περίπου 230 δις(100+130) της Ελλάδος ακολουθούν μερικά ακόμη δις για τις άλλες χώρες και κυρίως ΠΟΛΛΑ ΜΑ ΠΑΡΑ πολλά για την Ισπανία. 

Κάτι μου λέει πως σε περίπτωση που το ναι περάσει σήμερα θα δούμε ένα θέατρο του παραλόγου με νέες παράλογες απαιτήσεις των δανειστών μας και αρκετές κωλοτούμπες διότι πολύ απλά Ο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ. 

Αν φύγουμε όμ ως ο παράγοντας Αμερική θα βλέπει μια Ευρώπη κοντά στην ολοκήρωση της σε Συνομοσπονδία με κράτη δορυφόρους κυρίως της Γερμανίας έτοιμη να την αγνοήσει και να έρθει κοντύτερα στην Ρωσία.
Ως γνωστόν οι ΗΠΑ θεωρούν βασικό κομμάτι της ασφάλειας τους την Ειρήνη στην Ευρώπη. 

Επιστρέφω στην χώρα μας και λέω το εξής απλό, χρεωκοπημένοι, εκτός Ευρωζώνης και ίσως Ε.Ε. και με το Ισραήλ να την πιέζει πλέον στο μαλακό υπογάστριο της Κύπρου πόσο μακριά είναι για την Τουρκία να κάνει το βήμα που επιζητά και αναμένει εδώ και 40 περίπου χρόνια;Κατ εμε΄όχι πολύ ειδικά όταν πλέον τα κοιτάσματα είναι αποδεδειγμένα εδώ.

Τι πρέπει να κάνουμε;
Καταρχάς να περάσουν τα μέτρα, κατα δεύτερο να προετοιμαστούμε για θερμές καταστάσεις και κατα τρίτο .....επιτέλους ας αναλάβουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. 
Πως θα γίνει αυτό; Είναι απλούστερο απο όσο φαίνεται....Ανακύρηξη ΑΟΖ, με πρόσκληση......κρατών....για συμμετοχή στις έρευνες.

Ας ζητήσουμε απο Ρωσία, Ισραήλ, Βρετανία και ΗΠΑ να αναλάβουν απο ένα τομέα ερεύνης αφήνωντας ομως συνειδητά την Ε.Ε. έξω απο το παιχνίδι. 

Ας ζητήσουμε ταυτόχρονα για να συμμετάσχουν να ναυλοχήσουν στα διεθνή του Αιγαίου δυνάμεις προστασίας και στα Ελληνικά Αεροδρόμια μαχητικά αεροσκάφη τους.
Την επόμενη μέρα το πρωι ας ζητήσουμε να παγώσει η αποπληρωμή των χρεών μέχρι την οριστική εξόρυξη των κοιτασμάτων και με το που γίνει αυτό θα αρχίσουμε εκ νέου να πληρώνουμε.Αλλωστε κάποιοι κάποτε το έκαναν για 50 χρόνια και ακόμη δεν πληρώνουν.

Η επόμενη επιλογή είναι καταψήφιση, άτακτη χρεωκοπία, πόλεμος και ήττα σε όλα τα μέτωπα εφάμιλλης της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Του Cs

by Siglitiki-hggiken 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)