Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Προσωρινή εντολή Πρωτοδικείου απαγορεύει διακοπή ρεύματος σε 63 πολίτες για το «χαράτσι»



Αθήνα
Απαγορεύει το Μονομελές Πρωτοδικείο, με προσωρινή εντολή, που θα ισχύει έως τις 4 Ιουλίου 2012, τη διακοπή ηλεκτροδότησης στα σπίτια 63 πολιτών που προσέφυγαν στο δικαστήριο λόγω αδυναμίας καταβολής του έκτακτου τέλους ακινήτων.


Οι 63 πολίτες κατέθεσαν αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων, η οποία και προσδιορίστηκε να συζητηθεί τον Ιούλιο, ενώ παράλληλα ζήτησαν από το δικαστήριο την έκδοση προσωρινής διαταγής.



Στην αίτηση, κατά περίπτωση, γίνεται επίκληση λόγων υγείας, που επιβάλουν τη μη διακοπή της ηλεκτροδότησής τους, ή ανεπανόρθωτης οικονομικής βλάβης, σε περιπτώσεις επαγγελματικής στέγης, που θα επιφέρει η διακοπή του ρεύματος.




Με την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο (υπ΄αριθμόν 1878/2012 της προέδρου Πρωτοδικών, Αγγελικής Προύντζου) απαγορεύει στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στους προσφεύγοντες πολίτες, αποδεχόμενο το αίτημά τους και θεωρώντας βάσιμους τους λόγους που επικαλούνται. Αντίστοιχες αποφάσεις, κάποιες μάλιστα εισήλθαν και στην ουσία της υπόθεσης, έχουν εκδοθεί από δικαστήρια όλης της χώρας.



Στο δικόγραφό τους, οι 63 υποστηρίζουν πως είναι «καταχρηστικό» το δικαίωμα της ΔΕΗ να μπορεί να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς, όπως τονίζουν, «υπερβαίνει τα όρια που επιβάλλουν η καλή πίστη και τα χρηστά ήθη» ,ενώ σημειώνουν ότι παρανόμως περιελήφθη το έκτακτο τέλος στους λογαριασμούς ηλεκτροδότησης. 



Τέλος, επικαλούνται κοινοτική οδηγία (2009/72) η οποία ορίζει ότι δεν μπορεί να διακοπεί η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλωτους καταναλωτές.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)