Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

«Κλείνουν» τα σκάνδαλα της Siemens με αποζημίωση 200 εκ. ευρώ



Ένα βήμα πριν από το κλείσιμο της υπόθεσης με τα σκάνδαλα της Siemens φαίνεται πως βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς μελετά το ενδεχόμενο να αποδεχτεί τα 200 εκ. ευρώ που προτείνει η γερμανική εταιρεία.


Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», η Siemens ζήτησε να ολοκληρωθεί ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα γνωστά σκάνδαλα που την βαρύνουν στην Ελλάδα, και έχουν οδηγήσει στο πάγωμα των συμβάσεών της, καταβάλλοντας το ποσό των 200 εκ. ευρώ σε μετρητά και είδος!

Ειδικότερα, η Siemens έστειλε στην ελληνική κυβέρνηση και στο υπουργείο Οικονομικών μια σύμβαση για να «κλείσει» την υπόθεση που ταλανίζει τις σχέσεις των δύο πλευρών εδώ και δύο χρόνια, και έχει ως αποτέλεσμα να έχουν παγώσει μια σειρά από συμβάσεις και έργα, με κυριότερο τα φανάρια σηματοδότησης των νέων γραμμών του Μετρό προς το Ελληνικό και το Χαϊδάρι.

Αν και δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της σύμβασης, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα εισηγηθεί στο υπουργικό συμβούλιο να γίνει αποδεκτή η πρόταση της Siemens. Ως αντάλλαγμα για το «κλείσιμο» της υπόθεσης, η Ελλάδα θα πάρει μετρητά και εξοπλισμό. Στον εξοπλισμό αυτό περιλαμβάνεται και η σηματοδότηση των νέων επεκτάσεων του Μετρό. 

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση της Siemens ξεκίνησε όταν αποκαλύφθηκε από τη γερμανική Δικαιοσύνη ο ρόλος του φυγόδικου Μιχάλη Χριστοφοράκου ο οποίος φέρεται να λάδωνε πολιτικούς για να αναλαμβάνει ο γερμανικός κολοσσός την εκτέλεση μεγάλων κρατικών συμβάσεων. 

Όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, και ο Χριστοφοράκος έφυγε από τη χώρα, η κυβέρνηση αποφάσισε να παγώσει τους διαγωνισμούς προμηθειών στις οποίες υπήρχε εμπλοκή της πολυεθνικής. Έκτοτε και μετά το οριστικό τέλος της διερεύνησης της υπόθεσης από τη Βουλή, αποφασίστηκε να λυθεί με εξωδικαστικό συμβιβασμό, εξέλιξη για την οποία πίεζε και η γερμανική κυβέρνηση, δια στόματος Ρέσλερ...


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)