Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Βενιζέλος εναντίον τραπεζών: Τις κατηγορεί ότι μετέφεραν ρευστότητα στο εξωτερικό

<b>Βενιζέλος εναντίον τραπεζών:</b> Τις κατηγορεί ότι μετέφεραν ρευστότητα στο εξωτερικό
Μεγάλο μέρος της ρευστότητας που παρείχε το Δημόσιο μέσω εγγυήσεων, ειδικών ομολόγων και προνομιούχων μετοχών, συνολικού ύψους έως χθες 125 δισ. ευρώ, που πλέον φθάει στα 155 δισ. ευρώ έχει κατευθυνθεί σε θυγατρικές του στο εξωτερικό

Επίθεση εναντίον των ελληνικών τραπεζών εξαπέλυσε χθες ο υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας χθες στο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, ισχυριζόμενος ότι μεγάλο μέρος της ρευστότητας που τους έχει παράσχει το Δημόσιο κατευθύνθηκε για τη χρηματοδότηση θυγατρικών τους στο εξωτερικό.


«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μεγάλο μέρος της ρευστότητας αυτής έχει μεταφερθεί στο εξωτερικό για να στηριχτούν τα δίκτυα των θυγατρικών εταιριών των ελληνικών τραπεζών», δήλωσε, σημειώνοντας ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να δει το «μπουμ» που έγινε με τις θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών στην Τουρκία, στην Πολωνία, στη Σερβία, στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία.


«Είναι ένα μεγάλο θέμα που πρέπει να δούμε. Να δούμε τώρα μέσα στη στρατηγική της ανασυγκρότησης του τραπεζικού συστήματος πώς τοποθετούμεθα απέναντι στο ζήτημα αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Βενιζέλος, πρακτικά, κατηγορεί τις διοικήσεις των τραπεζών ότι μεγάλο μέρος της ρευστότητας που παρείχε το Δημόσιο μέσω εγγυήσεων, ειδικών ομολόγων και προνομιούχων μετοχών, συνολικού ύψους έως χθες 125 δισ. ευρώ, που πλέον φθάει στα 155 δισ. ευρώ, κατευθύνθηκε στη στήριξη της ρευστότητας των θυγατρικών εξωτερικού.

Σχόλιο ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
Είναι γνωστό εδώ και μήνες ότι οι Ελληνικές τράπεζες μεταφέρουν μέρος των χρημάτων τους στο εξωτερικό, αυτό έχει σαν συνέπεια την μείωση της ρευστότητας στην αγορά, με ότι συνέπεια έχει για την χώρα μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)